REHABILITERING: Opprinnelig ville eieren stenge Rådhuspassasjen, nå skal de pusse opp i stedet.

Skal bruke nær en halv milliard på å ruste opp Rådhuspassasjen

10.000 kvadratmeter i Oslo sentrum får nytt liv.

Publisert

Rådhuspassasjen som forbinder Fritjof Nansens plass med Olav den V’s gate sto ferdig i 1939. Nordea Liv som kjøpte eiendommen i 2016 ville året etter stenge passasjen til fordel for flere kvadratmeter til forretning/bevertning, inngangsparti og fellesarealer.

– Rådhuspassasjen har en av Oslos mest attraktive kontorbeliggenheter, og vi er svært tilfreds med å kunne innlemme denne eiendommen i vår portefølje, uttalte investeringsdirektør for eiendom i Nordea Liv, Nils Arne Gundersen, da de kjøpte eiendommen.

Dette sa kommunen nei til og i 2022 ble planene deres om rehabilitering kjent. 

– Skanska skal rehabilitere Rådhuspassasjen. På sensommeren om to år skal passasjen gjenoppstå slik det opprinnelig ble bygget. Prosjektet vil skape et vakkert byrom som bidrar til å bidrar til å åpne plassen foran Rådhuset ytterligere. Samtidig blir det etablert flere nye kontorplasser i bygget, heter det nå i en pressemelding.

Daglig leder Nils Arne Gundersen i Nordea Liv Eiendom er svært fornøyd med at prosjektet nå er i gang etter en lang utrednings- og søknadsprosess. 

– Sammen med Skanska, Malling & Co, MAD arkitekter og en lang rekke dyktige rådgivere har vi utformet et fantastisk kontorbygg i det historisk viktige området rundt Rådhuset. Vi gleder oss til å overta et ferdig rehabilitert bygg i 2026, sier han.

Kontrakten er på 451 millioner kroner og er en totalentreprise som omfatter om lag 10.000 kvadratmeter.

Bygget er fra 1938 og ble oppført i forbindelse med etableringen av rådhuset. Siden har det blitt gjort større og mindre endringer på bygget, deriblant et nytt påbygg mot Olav Vs gate, samt et nytt mellombygg.

Powered by Labrador CMS