Tech:

NYANSETTELSER: Andreas Vestavik , Frede Fardal og Simen Krogh i Newsec Maps.

Newsec spinner ut techselskap

Newesec har valgt å skille ut Newsec Maps i et eget selskap. IT-selskapet skal utvikle en verdensledende dataplattform for eiendomsindustrien.

Publisert Sist oppdatert

– Vi ser et teknologisk taktskifte i Norge. Tilgjengeligheten og mengden av data vokser i et eksponentielt tempo som skaper enorme muligheter. I USA har det de siste årene vært en disrupsjon hvor nye aktører har endret hvordan hele industrien opererer. Disse kreftene er nå på vei mot Europa og Norge, hvor vi har sovet i timen. De som kommer til å vinne i dette markedet, er de som klarer å skape verdifull innsikt i den enorme mengden data, sier Frede Lundenes Fardal, daglig leder i Newsec Maps.

Newsec Maps er en dataplattform for næringseiendom som gir beslutningsstøtte til investorer, forvaltere, banker og advokater. Systemet samler og kombinerer all eiendom, marked og selskapsdata i sanntid. Dette gjør at de kan sette sammen det komplette bildet av eiendommer og områder på sekunder, fremfor timer og dager.

– Med Newsec Maps har vi kommet i en utrolig spennende posisjon. Vi har allerede en stor del av bransjen som kunder og et suksessfullt produkt ute i markedet. Vi går nå inn i et taktskifte der vi spinner ut selskapet for å bygge opp et rendyrket IT-selskap, som skal utvikle en verdensledende dataplattform for eiendomsindustrien. Med Newsec som morselskap har vi tilgang på markedsdata, erfaring og ekspertise som styrker vår posisjon til å skape fremtidens arbeidsverktøy, forteller han stolt.

Flere nyansettelser

I dag har de et utviklingsteam på 8, og nå har de ansatt to sentrale personer som skal bygge opp den kommersielle avdelingen.

– Vi jobber kontinuerlig med rekruttering av de rette personene til å vokse inn i nye markeder, styrke brukeropplevelsen og ta plattformen til nye høyder, forteller Fardal, som har en teknisk bakgrunn som sivilingeniør i kybernetikk på NTNU. De siste to årene har han jobbet med å bygge opp teknologiselskaper. Han var daglig leder i Islero, et fintech-selskap som arbeidet med metaanalyse og distribusjon av aksjeanalyser (2014-2016). Før det Co-founder i Graphiq Technologies, hvor han bygde opp teknologiavdelingen deres som CTO, før han ledet utviklingsprosjektet Maps i Newsec.

Newsec Maps har nå ansatt Simen A. Krogh. Han er utdannet sivilingeniør fra NTNU i Trondheim med mastergrad fra NTNUs Entreprenørskole. Krogh har bakgrunn som management consultant i Knowit, et av nordens største IT-selskaper. Der jobbet han med digitaliseringsprosjekter for blant annet et teknologiselskap i Aker-konsernet, Tine, NRC og BankID. Det siste året har han jobbet med endringsledelse som selvstendig næringsdrivende. – Nå har han blitt med på laget vårt for å lede an vår kommersielle satsning og se til at vi fortsetter veksten i eksisterende og nye markeder, påpeker Fardal-

Videre har Newsec Maps ansatt Andreas Vestavik. Han har de siste 12 årene jobbet i utgående salg. Vestavik har med stor suksess solgt SaaS-løsninger til serveringsbransjen i Weorder som har digitalisert måten vi bestiller mat og drikke på.

– Som en rutinert selger kommer han inn for å bygge opp salgsorganisasjonen vår. Han tar over alt ansvar av salgsaktiviteter og skal jobbe aktivt mot å utvide kundebasen både innenfor næringseiendom og potensielt andre bransjer som kan dra fordeler av plattformen vår, avslutter Fardal.

Powered by Labrador CMS