Tech:

ANTLER-PROGRAM: Ideen og selskapet Modulize ble til som endel av Antler-programmet i høst, der gründerne Olav Ljosland, Lucas Carstens og Håkon Kalbakk møttes.
ANTLER-PROGRAM: Ideen og selskapet Modulize ble til som endel av Antler-programmet i høst, der gründerne Olav Ljosland, Lucas Carstens og Håkon Kalbakk møttes.

Nytt proptech-selskap med utspring fra Antler

Modulize er et tidligfase teknologiselskap som utvikler programvare for automatisk kalkulasjon og prising av prefabrikerte elementer i byggenæringen.

Publisert Sist oppdatert

Håkon Kalbakk, med-gründer og CCO i Modulize, forklarer at produktet er en skybasert tjeneste der produsenter av prefabrikerte elementer kan laste opp en BIM-modell av bygget, studere denne i 2D og 3D, automatisk velge vegger, få beregninger som veggarealer, løpe- og høydemeter, dører- og vindusåpninger, og eksport av målsatt plantegning.

– Vi jobber hardt med å skalere produktet og legge til funksjonalitet, sier han. Ideen og selskapet ble til som endel av Antler-programmet i høst, der gründerne Olav Ljosland, Lucas Carstens og Håkon Kalbakk møttes. De kjente hverandre ikke fra før, men delte en felles interesse for å se om teknologi kan løse avfalls- og utslippsproblematikken i byggenæringen. De kom over konseptet prefabrikasjon der deler av bygget blir produsert i en industrialisert prosess i fabrikk, og montert på byggeplass.

Kjente rådgivere

– Gjennom Antler-programmet og eget nettverk har vi fått med unike rådgivere med komplementære kunnskaper som bidrar aktivt i å bygge opp selskapet, sier Kalbakk.

Rådgiverne er: Janne Aas-Jakobsen i Consigli, Trond Riiber Knudsen i TRK Group, Jøns Sjøgren i Byggevareindustriens Forening, Morten Grongstad i Gf Gruppen, Luis Gayosso Paulsen i Strahlsund og Kristian Jul Røsjø i Antler. Vi har også fått god hjelp av organisasjoner som Construction City, SINTEF, Building Smart og BIM Verdi. Stor interesse for norske teknologiselskaper

Selskapet har 5 såkalte pilotkunder som er med å teste løsningen, komme med innspill, og målet er at disse i løpet av kort tid skal bruke løsningen i sin daglige arbeidsflyt.

– Flere av pilotkunden jobber innenfor ulike kategorier, og samtlige jobber innenfor kategorien prefabrikerte veggelementer. Pilotkundene er Norske Elementfabrikker, Trefab, Alfa Tre, Sætheren Element og Are Treindustrier, fremhever Kalbakk.

– Skal dere ut å hente penger?

– Vi henter en liten runde fra engleinvestorer nå, og en større runde mot slutten av året når vi har en håndfull betalende kunder. Vi har allerede hatt noen innledende runder med investorer både i Norge og Europa og opplever interessen for norske teknologiselskaper og vår egen startup som stor, svarer han.

Om 5 år er målet til Modulize å være en global plattform for prefabrikasjon der arkitekter, byggherrer og entreprenører kan laste opp en bygning i Modulize, og få anbefalt hvilke deler av bygget som bør prefabrikeres og hvor de kan få det gjort det i deres nettverk med produsenter globalt.

Se mer om Antler her:

Powered by Labrador CMS