Tech:

Teamet i Neowit: Fra venstre: Vidar Sebuøygard, Melissa Thorjussen, Patrik Forsberg, Ricardo Del Pozo, Ada Martine Jakobsen, Henrik Andersen, Hanna Elisabeth Lindland, André Aamelfot, Patrick Edwards.
Teamet i Neowit: Fra venstre: Vidar Sebuøygard, Melissa Thorjussen, Patrik Forsberg, Ricardo Del Pozo, Ada Martine Jakobsen, Henrik Andersen, Hanna Elisabeth Lindland, André Aamelfot, Patrick Edwards.

Storsuksess for techselskap på under ett år

Neowit leverer og utvikler teknologi som gir deg smarte, sikre og miljøvennlige bygg. Selskapet har allerede flere kjente eiendomsaktører på kundelisten sin.

Publisert

– I dag er det mange som snakker om «smarte bygg», i Neowit tenker vi at et bygg ikke er smart før det lærer og agerer av seg selv, sier Patrick Edwards, CEO i Neowit.

Med det som utgangspunkt utvikler de en proptech-platform som samler data fra alle datapunktene i bygget, samtidig som de har funnet måter å få byggene til å agere basert på denne dataen.

– For å oppnå dette har vi teamet opp med verdens fremste produsenter innenfor sensorikk, kamerateknologi, adgangskontroll, og automasjonsløsninger som er AI-baserte, åpne APIs og som er fremtidsrettede, sier Edwards.

Ettersom teknologien og markedet er relativt nytt har de utviklet en one-stop-shop hvor du får alt av teknologi og plattform på samme sted.

Full kontroll over bygget

– Ved bruk av vår teknologi vil driftssjefer, leietakere, sikkerhetsansvarlige og eiere få full kontroll over sine bygg. Dersom det er tilløp for vannlekkasje, ulyd i tekniske rom, sikkerhetsbrudd, eller dårlig luft vil du kunne få en varsling før det går for langt. Du vil for eksempel få statistikk på hvor mange som er i bygget til enhver tid, samtidig som lys og ventilasjon justeres etter antall mennesker i bygget, forklarer han.

Edwards påpeker at eiendommene vil få flere fornøyde leietakere. Ved for eksempel bruk av moderne adgangskontroll hvor brukerne på en sikker måte slipper å benytte verken kort, brikke eller åpne en app for å gå igjennom en dør – de trenger kun å sveipe hånden.

– Det å ha grønne og BREEAM-sertifiserte bygg er i vinden, da må byggene og dets SD-anlegg agere på reelle data, legger han til.

Leverer tjenester til kjente aktører

– Vi samarbeider med en rekke selskaper som for eksempel proptech-selskapet, Orbit hvor vi sammen med dem sørger for at Orbits brukere på enklest og mest brukervennlige måte får tilgang til bygg, kontorer og møterom. Eller, sikkerhetsselskapet GSS hvor vi sammen har utviklet det vi kaller sensordrevet sikkerhet hvor vi bruker kamera og sensorteknologi til å sikre bygg samtidig som at eiendomsaktørene kun betaler for utrykninger som faktisk er reelle, sier han.

På kundelisten har de eiendomsselskaper som: Hathon Eiendom, Møller Eiendom, KLP, Ragde Eiendom, R8 Property, Holm Eiendom, og AVA Eiendom med flere. – Samtlige av disse har et felles mål – de ønsker å effektivisere driften, få fornøyde leietakere, være miljøvennlige, samtidig som de sikrer byggene sine, sier Edwards og trekker frem et eksempel fra Holm Eiendom, hvor de har levert brukervennlig adgangskontroll som har redusert driftskostnadene deres, og gitt fornøyde leietakere som nå slipper kort, brikke eller app.

– Ved bruk av kun vår adgangskontroll-løsning og Disruptive Technologies-sensorer har nå Holm Eiendom full kontroll på bygget med tanke på varslinger, dersom det er tilløp for vannlekkasje, sikkerhetsbrudd, eller om varmeanlegget svikter. De vil også kunne få all denne dataen, varslingene o.l inn i en plattform, sier han fornøyd. Hathon Eiendom har utfordret Neowit. De ønsket å måle energiforbruk per person i bygget fremfor per kvadratmeter. Sammen med kamerateknologi og adgangskontroll har de nå oversikt over hvor mange som er i bygget til enhver tid, samtidig som de kan ta ut data på tvers av både adgangskontroll og Peoplecounting for å sette dette opp mot energiforbruket og få det justert deretter.

Vokser i rekordfart

Neowit startet for cirka 11 måneder siden, da hadde de ikke en nettside en gang. Sammen med folk fra Cisco, Tandberg, Pexip og Crestron vokse de raskt. I dag er de 23 medarbeidere med kontorer i Oslo, Stockholm, Helsinki og København.

– Vi har vært heldige med å få på plass ekstremt dyktige mennesker på tvers av vertikalene automasjon, sensorikk, AV, security og noen helt fantastiske utviklere, sier han fornøyd.

– Hva er deres ekspansjonsplaner?

– Vi regner med å være rundt 25–30 personer i løpet av året. Hvor vi hovedsakelig ruster oss opp på R&D (Research & Development), samtidig som vi i år jobber med å få på plass en «blueprint» som gjør oss klar til videre vekst i Europa, noe som vil skje i 2022, svarer han.

På spørsmål om hvor selskapet er om fem år uttaler Edwards at Neowit skal ha en internasjonal tilstedeværelse med en fremtidsrettet proptech-platform som fungerer for både nye og gamle bygg – uavhengig av teknologi/sensorer som kunden måtte ha.

Powered by Labrador CMS