Aktuelt:

KOLLEGER: Patrik Attemark, Petter Bengtsson og Christoffer Börjesson.

Newsec kjøper Zynka

Vil drive digitaliseringen av bygge- og eiendomsbransjen fremover

Publisert Sist oppdatert

Newsec fortsetter sin digitale satsing og utvider kapasiteten i Newsec Digital Accelerator med oppkjøpet av BIM-aktøren Zynka.

Zynka har 50 ansatte og leverer digitale løsninger og kunnskap gjennom eiendommens livssyklus – fra prosjektutvikling til forvaltning, ifølge en pressemelding.

- Dette er nok et spennende steg videre for vår digitale satsning. Newsec og Zynka utfyller hverandre godt. Sammen skaper vi en helhetlig løsning som bidrar til å akselerere våre kunders digitale transformasjon. Dette gir eiendomsbesittere betydelige muligheter for å forbedre bærekraft, leietakertilfredshet og netto driftsinntekter, sier administrerende direktør Patrik Attemark i Newsec.

Vil drive digitaliseringen fremover

Newsec har hatt sterk vekst de seneste årene – både organisk og gjennom oppkjøp. Med over enn 2.400 ansatte er selskapet den største aktøren i de nordiske og baltiske landene.

- Sammen kan vi tilby digital spisskompetanse og løsninger for å drive digitaliseringen av bygge- og eiendomsbransjen fremover. Vi utfyller det brede spekteret av tjenester som Newsec allerede har, sier administrerende direktør Petter Bengtsson i Zynka.

Newsec forvalter verdier for 680 milliarder kroner fordelt på 50 millioner kvadratmeter næringseiendom. Sammen kan de to selskapene tilby rådgivning, prosjektledelse og verktøy for det digitale bygget. Fremover skal kundene få tilbud som blant annet inkluderer validering av arealberegning gjennom skanning, datarepresentasjon og et digitalt tegningsarkiv.

- Oppkjøpet tilfører oss ekspertise innen BIM, GIS og digitale tvillinger i kombinasjon med en plattform for å skape og administrere digitale bygg. Nå gjør vi det mulig for eiendomsbesittere å bli mer datadrevne og sette fart på sin digitaliseringsreise. Med en digital representasjon av bygget visualiseres informasjonen. Det gir eiendomsbesitteren tilgang til innsikt om eksempelvis arealbruk og inneklima, sier Christoffer Börjesson som leder Newsec Digital Accelerator.

Powered by Labrador CMS