Aktuelt:

SIGNALBYGG: Ifølge arkitektselskapet A-lab blir dette et dempet signalbygg som tilpasser seg sin kontekst men likevel fremstår som moderne.

Nå ligger det til rette for Høyskolen Kristiania i Kvadraturen

Plan- og bygningsetaten er positiv til planene om høyskole i Kirkegata 23-25, men trolig må det gjøres noen endringer.

Publisert

I november 2017 gikk Realia ut i markedet med et leiesøk på 80.000-100.000 kvadratmeter på vegne av Høyskolen Kristiania. Målsettingen er å samle virksomheten under ett tak, og aller helst i Kvadraturen, hvor høyskolen holder til i dag.

Plan-og bygningsetaten (PBE) har tidligere uttalt at Høyskolen Kristiania er viktig for Kvadraturen, men at det er utfordrende å finne lokaler på opptil 100.000 kvadratmeter i dette området.

I april i år skrev imidlertid Estate Nyheter at det kan gå mot en løsning i Kirkegata 23-25. På vegne av AVA Eiendom AS hadde A-lab bestilt forhåndskonferanse hos PBE for eiendommen. I forhåndskonferansen uttalte riktignok PBE at høydene i prosjektet må reduseres, men det justerte forslaget stiller etaten seg positiv til.

PBE mener disse volumene bør fjernes.

– Vi mener at tiltaket i all hovedsak er omprosjektert i tråd med tilbakemeldingene våre i forrige runde, og at nybygget nå er betydelig bedre tilpasset bebyggelsesstrukturen i området. Tiltaket er fortsatt avhengig av dispensasjon fra høydebestemmelsen, men vi kan vurdere å gi dispensasjon for det foreslåtte prosjektet, dersom dere følger våre føringer. Dette kan mest sannsynlig håndteres som en byggesak, uttalte PBE i oppfølgingsmøtet.

Etaten mener at den øverste etasjen i Kirkegata 25 er godt tilbaketrukket, ettersom den ligger innenfor gavlen til Karl Johans gate 14, og ikke blir synlig fra omgivelsene.

– Vi er derimot skeptiske til de to øverste volumene i Kirkegata 23, siden disse overgår høydene til bankbygningen i for stor grad. Disse bør derfor fjernes, uttalte PBE.

Etaten mener at grepet med å skille mellom de to bygningene ved å trappe gesimsen og bruke forskjellige fargevalører på fasaden fungerer godt.

– Den horisontale tredelingen gjør også at fasaden spiller godt på lag med nabobyggene. Vi er derimot usikre på om den sammenhengende basen vil oppleves som noe stor og tung, og om denne vil gjøre at bygningen vil oppleves som høyere enn om den hadde vært redusert i størrelse. Vi er også noe usikre på om en oppdeling av basen i skillet mellom Kirkegata 23 og 25 hadde vært mer riktig.

Powered by Labrador CMS