SAMARBEID: Geir Juterud, Stian Østvoll Ingvaldsen, Angie Mendez, Gøran Hansen, Håvard Vasshaug og Adrian Sørbyskogen i Multiconsult og Anker.

Multiconsult kjøpte seg inn i Anker

Giganten har kjøpt en liten del av lillebror.

Publisert

Anker er en datadreven teknologistartup som hjelper til med å automatisere og forenkle planlegging og oppfølging av bygg- og anleggsprosjekter. De har nylig inngått et partnerskap med Multiconsult-gruppen som også kjøpte en mindre eierandel i det Oslo-registrerte selskapet Ankerdb.

– Verktøyet hjelper oss å forbedre våre leveranser under prosjekteringsarbeidet, og vil være med på å effektivisere arbeidet. Det er viktig å ha gode samarbeidspartnere som bidrar til å løfte oss og næringen ved hjelp av digitalisering, sier  konserndirektør Geir Juterud i Multiconsult i en pressemelding. 

Ifølge meldingen hjelper løsningen til Anker med å automatisere og effektivisere arbeidet med å bygge opp digitale modeller av bygg- og anleggsprosjekter, samtidig som den bidrar til effektiv kvalitetssikring. Selskapet gjennomførte 2023 en suksessfull kapitalrunde på ti millioner kroner, der Multiconsult gikk inn med en million.

– Vi har over en periode på 12 måneder pratet med og demonstrert løsningen for Multiconsult. Det har vært avgjørende for oss å få feedback fra det mest fremoverlente ingeniørselskapet i Norge for å kunne utvikle en løsning som håndterer de mest krevende byggeprosjektene i verden. Da Multiconsult ville komme inn på eiersiden var det naturlig å si ja, sier administrerende direktør Adrian Sørbyskogen i Anker.

Unngår byggefeil

Hvert år koster byggefeil samfunnet milliarder av kroner. Arkitektselskapet A-lab, som også er en del av Multiconsult-gruppen, har allerede brukt Anker i flere prosjekter.

– Dette gjør at arkitektene kan konsentrere seg om de faglige utfordringene, mens verktøyet er med å løse og automatisere enkelte oppgaver og effektiviserer arbeidet i planleggingsfasen, sier Angie Mendez som er teknologiansvarlig og assosiert partner i arkitektselskapet.

Ankerdb som ble etablert i 2022 eies av Bad Monkeys Holding, selskapet til Håvard Vasshaug og John Rune Vestskogen Berg.

Powered by Labrador CMS