AVSLÅR NYE BOLIGFORESPØRSLER : Medgründerne Arne Kvale og Shafi Adan i Solgt.no opptrer forsiktig i dagens marked, og har heller utvidet teamet med 5 nye medarbeidere.

Solgt-gutta skuffet over eget resultat

Til tross for at bruttofortjenesten økte med hele 550 prosent.

Publisert

I 2022 omsatte Solgt.no for nesten 300 millioner kroner, ifølge medgründerne Arne Kvale og Shafi Adan. En vekst på 80 prosent sammenlignet med året før. Samtidig økte bruttofortjenesten med hele 550 prosent.

– Til tross for disse tallene må jeg innrømme at jeg føler en viss skuffelse. Jeg hadde forventet at vi skulle oppnå et solid overskudd etter alle kostnader, men det lyktes vi ikke med. Boligmarkedet tok en uventet vending i Q3/Q4, og dessverre resulterte det i noen tap, sier Kvale, og påpeker at til tross for at de beveger seg i riktig retning, nådde de ikke alle målene de hadde satt seg.

Solgt.no er en digital markedsplass som gjør det mulig å selge og kjøpe en bolig med noen få tastetrykk.

På spørsmål om de har hatt uflaks med markedet siden oppstart, svarer Kvale: – Jeg vil ikke si at vi har hatt uflaks med markedet. Markedet er av natur dynamisk, og over tid vil effekten av både flaks og uflaks balansere hverandre ut. Solgt.no står godt rustet med en egenkapital på rundt 50 millioner kroner. Det rådende makrobildet åpner for mange muligheter.

Utvider teamet

Solgt.no har nylig utvidet teamet med tre nye utviklere og to nye medarbeidere innen forskning og utvikling. I denne ansettelsesprosessen mottok de 15 ganger flere søknader enn for tilsvarende stillinger i 2021.

– Vi hadde kanskje ikke vært i stand til å tiltrekke oss denne kompetansen hvis ikke forandringene i makrobildet hadde funnet sted. Dette betyr at vi nå vil nå våre teknologiske mål raskere, fremhever gründeren.

Tar ikke imot nye forespørsler

– Når det gjelder det nåværende boligmarkedet, har vi for øyeblikket valgt å avslå nye forespørsler. Vi sitter ikke med boliger på balansen for tiden, men mottar et overveldende antall henvendelser. I kombinasjon med vår faste kapitalbase, og gitt den store usikkerheten i både kapital- og boligmarkedet, velger vi å opptre med forsiktighet, avslutter han.

Powered by Labrador CMS