KI: Mårten Skällenäs i Backe Entreprenør går fremtiden i møte.
KI: Mårten Skällenäs i Backe Entreprenør går fremtiden i møte.

Backe Entreprenør og Consigli sammen om KI

En av landets største byggentreprenører tar i bruk kunstig intelligens.

Publisert

Kunstig intelligens har kommet inn i bygg- og eiendomsbransjen med voldsom kraft på relativt kort tid. Kraftfull teknologi for å oppnå produktivitetsforbedring, redusere kostnader og karbonfotavtrykk er akkurat det bransjen trenger sårt, ifølge en pressemelding.

CONSIGLI: Ingebjørg Foss Daae
CONSIGLI: Ingebjørg Foss Daae

Backe har nå inngått rammeavtale med Consigli for å bruke Den selvprosjekterende Ingeniøren i sin organisasjon.

– Med tilgang til lynrask risikoanalyse av mottatte konkurransegrunnlag, kjapp prosjektering og påfølgende hjelp med FDV-dokumentasjon og annet, er de godt rigget for å ta det nye teknologiskiftet med storm og kompetanse. Som alltid med ny teknologi, er det de som bygger kompetanse og prosesser for å utnytte teknologien, som skaffer seg konkurransefortrinnet. Selve teknologien kan alle kjøpe, sier nestkommanderende Ingebjørg Foss Daae i Consigli.

Hun mener videre at bruken av KI sikrer Backe konkurransefortrinn i en tid hvor kostnadsreduksjon, effektivisering og redusert karbonfotavtrykk er viktig.

– Samarbeidet understreker våre ønsker om innovasjon, bærekraft og å være ledende i bransjeutviklingen. Vi har stor tro på at deres løsninger vil gjøre oss i stand til å arbeide smartere og mer effektivt, samt bidra til å utvikle bygninger av høyere kvalitet, sier viseadministrerende direktør Mårten Skällenäs i Backe Entreprenør.

Powered by Labrador CMS