MODULER: Dette bygget kan enkelt konverteres til for eksempel kontorer.

Er bygd som bilanlegg – kan enkelt konverteres til noe annet 

Dessuten er anlegget klargjort til utvidelse i høyden.

Publisert

Møller Bils nye bilanlegg på Jessheim som nylig ble åpner, er ifølge en pressemelding noe ganske annet enn tradisjonelle bilanlegg når det gjelder materialbruk, organisering og bærekraftige løsninger. 

– Vi håper prosjektet kan være med å sette standarden for kommende prosjekter. Det er utviklet som et modulsystem for blant annet å kunne konvertere arealer relativt enkelt mellom for salgsareal, verksted, kontor og utlevering. Og selve bygget kan konverteres til annen type virksomhet som handel og kontor, dersom dagens virksomhet i fremtiden ikke lengre blir leietaker. Anlegget er også forberedt for utvidelser med opptil to ekstra etasjer med det samme modulbaserte systemet, forklarer sier prosjektdirektør Bjørn Glemmestad blant annet.

Bærekraftige grep

Hovedbygget måler 12.000 kvadratmeter og består av salgshaller og verksted på bakkeplan, organisert rundt et åpent atrium over to etasjer. I andre plan er det blant annet venterom for kunder, utleveringsrom, klargjøringsverksted og bruktbilavdeling. Glasstaket slipper inn dagslys til arbeidsplassene.

– Bygget er utført i anergiklasse A, skal få miljøsertifiseringen BREEAM NOR Excellent og tilfredsstiller EUs taksonomikrav for bærekraftige bygg. Solcellene på taket skal ifølge meldingen produsere 500.000 kWt årlig, beregnet til å dekke ca halvparten av det totale energiforbruket, sier Glemmestad.

Ytterveggene er kledd med malmfurukledning, og synlige limtresøyler og bjelker som en del av råbygget gjør at det skiller seg ut fra tradisjonelle bilanlegg. Ifølge de ansatte er den utstrakte bruken av tre med på å øke både trivsel og luftkvaliteten.

Bilanlegget skal visstnok også være et av de første som bruker gjenbruksvann i vaskehallene. 

I tillegg til den nye forhandlerbutikken består det nye anlegget av et lakk- og skadesenter og et dekkhotell på totalt ca 3.000 kvadratmeter.

Møller Eiendom har vært byggherre sammen med Oslo-baserte Stokke Industri som kontrolleres av Rune Stokke med familie. 

Powered by Labrador CMS