NY SJEF: Henrik Melder blir adm. direktør i Hemfosas norske virksomhet.
NY SJEF: Henrik Melder blir adm. direktør i Hemfosas norske virksomhet.

Melder om ny sjef i Hemfosa

Henrik Melder er ansatt som ny adm. direktør i Hemfosa i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Melder kommer fra stillingen som utleiesjef i Entra, hvor han har jobbet i fem år. Han har tidligere vært daglig leder i Bermingrud Prosjektutvikling AS, eiendomsdirektør i Aberdeen Property Investors og eiendoms- og markedssjef i Skanska Eiendomsutvikling. Har er utdannet jurist ved Universitetet i Oslo.

– Vi er veldig fornøyd med at vi har lykkes med å gjennomføre en strategisk viktig ansettelse av Henrik Melder som ansvarlig for vår norske virksomhet, Hemfosas nest største marked. Henrik har en bakgrunn og kompetanse som passer veldig bra inn i Hemfosa og for å videreutvikle virksomheten i Norge, sier Caroline Arehult, konsernsjef i Hemfosa.

Hemfosa har eiendom i Sverige, Norge og Finland for ca. 37 milliarder kroner, hvorav den norske porteføljen er på 9 milliarder. Selskapet eier blant annet LHL-sykehuset ved Gardermoen og Statens Park i Tønsberg. Henrik Melder gleder seg til å ta fatt på jobben som sjef i Hemfosas norske virksomhet.

– Jeg ser frem til å starte arbeidet i Hemfosa og er imponert over alt selskapet har fått til i løpet av relativt kort tid. Etter å ha møtt de ansatte i selskapet, er jeg overbevist om at alt ligger til rette for lykkes med våre planer for selskapet i det norske markedet, sier Melder.

Han forteller at Hemfosa har ambisjoner om å vokse til en eiendomsportefølje på 50 milliarder kroner totalt.

– Men det er ikke bestemt hvor mye vi skal ha i de forskjellige landene. Vi vil handle der det er mest hensiktsmessig. Nå går vi i gang med rekrutteringen av en ny eiendomsdirektør, sier Melder.

Hemfosa har spesialisert seg på samfunnsbygg, og Melder mener noe av det mest interessante med selskapet er det viktige samfunnsoppdraget.

– Det gir en veldig spennende tilleggsdimensjon til jobben og selskapet, sier Melder.

Henrik Melder tar over for Simon Venemyr Ottersland, som har vært sjef for den norske virksomheten siden 2015 gjennom en konsulentavtale. Han fratrer sin rolle i forbindelse med at avtalen løper ut.

— Simon har hatt en nøkkelrolle i arbeidet med å bygge opp Hemfosas eiendomsportefølje og posisjon i Norge siden etableringen i 2015. Jeg vil takke ham for den gode innsatsen og arbeidet som han har lagt ned med stor kraft og energi, i alle disse årene, sier Caroline Arehult.