Aktuelt:

SATSER: Karl Erik Krefting har kjøpt 40 prosent av Kai Tommy Olsens Akto Eiendomskonsult.

Krefting kjøpte seg inn hos forvalteren

Carl Erik Krefting var så fornøyd med forvalteren, at han kjøpte 40 prosent av Akto Eiendomskonsult.

– Vi er et rent teknisk driftsselskap som ble startet opp for snaut to år siden, med vaktmestertjenester, prosjektering, driftssjefer og eiendomssjefsroller. Vi er nå 18 personer, sier Kai Tommy Olsen.

Han er styreleder og gründer i Akto Eiendomskonsult, som akkurat har fått Carl Erik Kreftings Carucel Eiendom inn på eiersiden.

– Akto og Kai Tommy hadde ansvaret for en av våre eiendommer i Ole Deviks vei. Da så vi at vi hadde å gjøre med en person som var veldig løsningsorientert. Han er god på å finne priser, har høy arbeidskapasitet og faglig dyktighet, sier Krefting.

Han mener forvaltningsselskapet har fått på plass en veldig servicevillig og dyktig organisasjon og har gitt selskapet hele forvaltningen av bygulvet i Bjørvika.

– Vi driver utfra en idé om at det er mange som driver med det vi gjør. Da blir forskjellen det engasjementet våre folk har for bygget. De ansatte er utrolig dedikerte. Når det er problemer, drar ikke våre driftssjefer hjem før ventilasjonen fingerer. Vi skal være veldig dedikert og ikke ha noen problemer med å dra ut for å fikse en feil på en eiendom på en lørdags- eller en søndagskveld, sier Olsen.

Carl Erik Krefting forteller at han har kjøpt 40 prosent av aksjene i Akto.

– Kai Tommy er en ambisiøs mann som vil vokse, men det krever kapital. Vi har vært kunde og jobbet så godt sammen at vi ville være med videre, sier Krefting.

– Det har vært viktig å få med en av de største og viktigste aktørene. Carucel har kompetansen og det de har gjort i Bjørvika er veldig spennende, sier Olsen.

Akto Eiendomskonsult forvalter nå 423 000 kvadratmeter og vil ha rundt 600 000 kvadratmeter rett over sommeren. Selskapet sikter inn mot en forvaltning av 1 million kvadratmeter. Men Kai Tommy Olsen er opptatt av at veksten skjer i riktig tempo, slik at kulturen beholdes og de jobber med så mange solide bygg som mulig.

– Vi er åpen for ikke bare organisk vekst, skyter Krefting inn.

I fjor omsatte selskapet for ca. 20 millioner kroner, med 12-13 prosent på bunnlinjen. Selskapet startet fjoråret med 2 ansatte, mens det var 14 ved årsskiftet. Annualisert er omsetningen nå 35 til 40 millioner kroner.

– Det viktigste nå er å gjøre en god jobb. Kvaliteten må opprettholdes når vi vokser. Vi lever bygget 24 timer i døgnet, og det må vil få til selv om vi vokser. De vi knytter til oss må ha det i bunn som en grunnverdi, sier Olsen.

Powered by Labrador CMS