PLANER: Carl Erik Krefting og investerings- og utviklingsdirektør Caroline Krefting har planer for den frigjorte kapitalen etter obligasjonslånet. Foto: Johanne Nyborg.
PLANER: Carl Erik Krefting og investerings- og utviklingsdirektør Caroline Krefting har planer for den frigjorte kapitalen etter obligasjonslånet. Foto: Johanne Nyborg.

Hentet penger i tøft obligasjonsmarked

Carucel Eiendom har hentet inn 423 millioner kroner i et femårig obligasjonslån.

Publisert Sist oppdatert

Det er ABG Sundal Collier og Danske Bank som har vært tilrettelegger for obligasjonslånet som Carucel Eiendoms datterselskap Carucel Sentrum Holding har fått på plass. Med pant i fire eiendommer i Oslo og en loan to value på 65 prosent, har Carucel fått inn 423 millioner kroner. Lånet har en løpetid på fem år, har avdragsfrihet og Carl Erik Krefting forteller at renten var 4 prosent.

– Obligasjonsmarkedet er litt vanskelig nå, så vi har vært heldige og har hatt en god standing. Vi er veldig fornøyd med å få på plass dette lånet, sier Krefting til Estate Nyheter.

Ifølge Krefting er lånet både en refinansiering av eiendommene og en frigjøring av kapital.

– Vi har en konkret plan for hva vi skal bruke den frigjorte kapitalen på, men jeg ønsker ikke si noe før vi har gjort investeringer, sier Krefting.

Carucel Eiendom kjøpte nylig en eiendom i Drammen som ble tilrettelagt av Fearnley. Carucel har også økt eierandelen i et Fearnley-prosjekt i Lillehammer fra 60 til 75 prosent. I tillegg har eiendomsselskapet økt eierandelen i partnerskapet med Madison i Bjørvika med en drøy prosent.

Carucel Eiendom eier og forvalter eiendom med 350 millioner kroner i leieinntekter og brutto verdier på ca. 7 milliarder kroner. Selskapet har ca. 100 000 kvadratmeter eiendom pluss et par parkeringshus i Bjørvika.