FORNØYDE: BAHR-advokatene Andreas Rørvik (f.v.), Ole Andreas Dimmen og Anne Sofie Bjørkholt er godt fornøyde over å ha gått til topps i årets Prospera-undersøkelse.
FORNØYDE: BAHR-advokatene Andreas Rørvik (f.v.), Ole Andreas Dimmen og Anne Sofie Bjørkholt er godt fornøyde over å ha gått til topps i årets Prospera-undersøkelse.

Klar seier for BAHR i årets Prospera-undersøkelse

- Hyggelige anerkjennelser som denne motiverer ytterligere.

Publisert Sist oppdatert

Landets 15 største advokatfirma har blitt vurdert i årets Prospera-undersøkelse. De som er respondenter, er over 300 av de største innkjøperne av advokattjenester; en gruppe som bruker minst to millioner kroner på innkjøp av advokattjenester per år og en gruppe som bruker over sju millioner. Det er derved et svært representativt utvalg som uttaler seg.

BRUKERNE HAR TALT: Resultatene i årets Prospera-undersøkelse.
BRUKERNE HAR TALT: Resultatene i årets Prospera-undersøkelse.

Innenfor feltet «Real Estate» troner BAHR på toppen med stor margin; hele 1.661 poeng mot Thommessen med 968 poeng på annenplass. Deretter følger Wiersholm med 858 poeng og Wikborg Rein med 792 poeng, foran Haavind med 704 poeng.

BAHR vant også i fjor, og har i år gjort et kraftig byks ved å tredoble ledelsen til nummer to.

- Dette er en bekreftelse på at vi har bygget opp landets mest solide eiendomsteam, sier leder at BAHRs eiendomsgruppe, Anne Sofie Bjørkholt.

- Hver dag jobber vi for å levere nytenkende, helhetlige og effektive tjenester til kundene våre. Det skal vi fortsette å gjøre. Det er inspirerende og hardt arbeid, og hyggelige anerkjennelser som denne motiverer ytterligere.

Selv om markedet generelt er rufsete, vil ikke BAHR-advokatene være med på at det har vært stille.

- En god del transaksjoner og strukturelle grep gjøres fremdeles. Vi har langsiktige og tette relasjoner og har derfor hatt jevnt med aktivitet selv om transaksjonsmarkedet er utfordrende, sier Andreas Rørvik.

- Men det er klart, det er krevende tider som vi jobber gjennom sammen med våre klienter. Det er fint å kunne bidra med å finne løsninger. I tider som dette må man tenke nytt, fremholder han.

- Er det noen områder dere særlig registrerer at markedet er påvirket?

- De aktørene som er på banen nå, er industrielle og særlig aktører som ser etter muligheter, mer en ren cash flow. Det er naturlig nok ikke den samme farten i syndikeringsmarkedet. Vi ser også at utlendingene er aktive i Norge nå, og det er nytt fra foregående år. Blant flere forhold spiller nok valutakursen inn her, sier Ole Andreas Dimmen.

- Det nesten full stopp i bygging av nye boliger, mens den underliggende befolkningsveksten tilsier at vi trenger ny boligforsyning i sentrale strøk. Det kan føre til at prisene vil gå betydelig opp. Psykologien preger imidlertid forbrukermarkedet, og investorkjøpere er ofte viktigere for å oppnå forhåndssalgkrav. Enkelte tar til orde for at kommunen selv bør være en slik investorkjøper, og det er jo en interessant utvikling, avslutter han.

Powered by Labrador CMS