OPTIMISTISK: Hilde Vatne er glad for at de kom seg godt gjennom fjoråret og tror nå på bedre tider.
OPTIMISTISK: Hilde Vatne er glad for at de kom seg godt gjennom fjoråret og tror nå på bedre tider.

– Vi kom oss helskinnet gjennom 2023

Mindre bygging og salg til tross - JM leverer positive tall.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er glad for at vi kom oss noenlunde helskinnet gjennom et svært krevende 2023. Og nå er vi optimister med tanke på året vi har foran oss, og tror på bedre rammebetingelser og et bedre marked for nyboliger i 2024, sier administrerende direktør Hilde Vatne i JM Norge i en pressemelding.

Mens salget av brukte boliger holdt seg på samme nivå som året før, gikk salget av nyboliger betydelig ned. Til tross for et krevende boligmarked, med nedgang i både byggeaktivitet og salg av nyboliger kan selskapet presentere positive tall for 2023.

* JM Norge solgte totalt 488 boliger i 2023, mot 527 året før. 

* Omsetningen endte på snaut 2,6 milliarder svenske kroner med et driftsresultat på 149 millioner. 

* Det er betydelig ned fra året før, da resultatet endte på 238 millioner svenske kroner. 

*Marginen for 2023 var også lavere med 5,7 prosent mot 7,0 prosent i 2022.

Resultatet for 2023 ble blant annet positivt påvirket av salget av to tomter for boligprosjekter i Bergen og Oslo-området. Inflasjonen og renten er fortsatt høy, men JM startet året med en opptur ifølge meldoingen.

Sterk salgsstart i Asker

I et nytt byggetrinn i storprosjektet Bergerløkka på Billingstad i Asker kommune, som ble lagt ut for salg i midten av januar er allerede 22 av 41 leiligheter solgt.

– Det er første gang på veldig lenge vi opplever så stor pågang så tidlig i en salgsstart. Vi får tilbakemeldinger fra kjøperne om at også de har tro på lysere tider i 2024, og det er vi glade for, sier Hilde Vatne. 

Det betyr at de kan øke boligbyggetakten igjen, noe som betyr mye ifølge sjefen.

– Underskudd på boliger i pressområdene i og rundt Oslo er stort, markedet er ustabilt og prisene forblir høye. Og det gjør det svært krevende for spesielt unge mennesker å komme inn på boligmarkedet. Vi må hegne om den norske boligmodellen, som er tuftet på at alle har rett på å eie egen bolig. Fordi det gir trygghet privat og økonomisk. Og det er bra for næringslivet og tilgangen på arbeidskraft. For å lykkes med det må vi bygge flere boliger, påpeker Vatne.

JM-konsernet er til stede i Norge, Sverige og Finland, og er registrert på den svenske børsen. For konsernet ble det også gode tall i fjor, men med et betydelig lavere resultat enn 2022.

* Konsernet endte med en omsetning på drøyt 13,8 milliarder svenske kroner mot 16,4 millirader i 2022.

* Konsernresultatet endte på 732 millioner svenske kroner, som gir en driftsmargin på 5,3 prosent.

Powered by Labrador CMS