SJØNÆRT: Slik ser arkitektene for seg hotellet i Sortland. Ill.: Hamperokken
SJØNÆRT: Slik ser arkitektene for seg hotellet i Sortland. Ill.: Hamperokken

Hotellet er i rute, men det blir neppe blått

Seks etasjer, 132 rom, 150-180 millioner kroner. Det er hovedtrekkene for hotellet som skal bygges i fjæresteinene.

Publisert Sist oppdatert

Hotelleiendom Nord ble stiftet i mars i år av Sverre Christian Utvågs selskap Nordicgruppen i Harstad og Holmøy-konsernet i Sortland. Bakgrunnen er planene deres fra i fjor om å bygge et hotell med seks etasjer i vannkanten i Sortland sentrum, inkludert restaurant og konferanseavdeling.

I april i år ble det også søkt om dispensasjon fra bestemmelsen om fargesetting der den til enhver tid gjeldende palett og retningslinjer for fargesetting av Blåbyen skal følges.

LES OGSÅ: Ville ha kjøpesenter – blir to butikker

– Et hotell vil fremstå som svært dominerende om det får en mettet hovedfarge. Hotellet planlegges derfor med en fasadeplate i børstet aluminium som vil reflektere himmelen og få argenyanser i blått etter hvert som dagslyset varierer, skriver Louis Lunde i arkitektfirmaet Hamperokken blant annet.

Han vil også legge inn blåemaljert glass på den sjuende etasjen som skal bestå av tekniske rom.

– I tillegg legges det opp til at bygget lyssettes ved at enkelte av aluminiumsplatene perforeres slik at blått lys montert bak disse kan gi bygget en blå karakter når det er mørkt, påpeker Lunde.

LES OGSÅ: Har en reserve på over 8.000 boliger

I juni godkjente kommunestyret utbyggingsavtalen med kommune, og nå er rammetillatelsen til behandling.

– Vi setter i gang med arbeidene så snart den er godkjent, og hvis alt går etter planen blir det byggestart i slutten av tredje kvartal i år, sier økonomidirektør Alf Hansen i Nordic.Han forteller også at behovet for et hotell i Sortland absolutt er til stedet.

– Ellers hadde vi ikke bygd. Men hotellet skal betjene hele Vesterålen-regionen som har et attraktivt næringsliv og mye turisme. Dessuten er det et yrende kulturliv her, og siden vi bygger vegg-i-vegg med et kulturhus tror vi at vi kan skape gode muligheter sammen med dem også, påpeker han.

LES OGSÅ: Bygger seks etasjer med 8.500 kvadratmeter

Kulturhuset Hansen refererer til er den kommunale Kulturfabrikken som huser kulturadministrasjon, bibliotek, kulturskole, kulturkafe og galleri.

Nordicgruppen i Harstad er en av Nord-Norges største eiendomsbesittere med ca. 100.000 kvadratmeter eiendom og en million kvadratmeter tomteareal. Selskapets hoteller i Harstad og Tromsø er tilknyttet Scandic Hotels som franchisetaker. De eier og driver også hotellet F2 i Harstad som er ombygd til hybler og utleieleiligheter. I tillegg til hotellene har selskapet også utesteder i Harstad og Tromsø.