Bolig:

MANGFOLD: Prosjektet skal legge til rette for et mangfoldig bomiljø med ulike type beboere, aktivitet og integrasjon.

Her vil Stein Erik Hagen og Brødrene Jensen bygge 100 boliger

SPG Omsorgsbygg AS ønsker å oppføre et «mixed housing prosjekt» med en kombinasjon av ordinære boliger og omsorgsboliger.

Publisert

I januar skrev Estate Nyheter at Scandinavian Property Group (SPG) hadde signert kontrakt med Bærum kommune om kjøp av Vallerveien 146. Måneden etter bestilte TAG Arkitekter oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten i Bærum for både Vallerveien 146 og naboeiendommene Vallerveien 148 og Lindelia 18.

Bestillingen ble gjort på vegne av SPG V146 AS, som eies av SPG Omsorgsbygg AS. Årsregnskapet for det sistnevnte selskapet viser at Stein Erik Hagen Selskapet Canica AS og Brødrene Jensen AS er største aksjonærer med 39,09 prosent av aksjene hver.

Hensikten med planarbeidet er å legge til rette for oppføring av ordinære boliger i kombinasjon med omsorgsboliger, boliger for førstegangskjøpere og familieboliger, et såkalt «mixed housing prosjekt» med tilhørende uteoppholdsarealer og anlegg.

Til sammen foreslås det ca. 100 boenheter med en bebyggelse på fire etasjer i gjennomsnitt. Kommunen som grunneier har i salgskontrakten med SPG avtalt tilbakekjøp av 16 omsorgsboliger for psykisk utviklingshemmede og tre familieboliger for startlånsmottakere. I tillegg skal 12 boliger bli tilbudt førstegangskjøpere med en rabattert pris på 15 prosent. De øvrige ca. 70 boenhetene er planlagt som ordinære boliger for salg på et frie markedet.

Prosjektet skal legge til rette for et mangfoldig bomiljø med ulike type beboere, aktivitet og integrasjon gjennom sambruk av funksjoner, gode utearealer, fellesarealer og sanselighet. Dette vil også kunne bidra til kontakt mellom beboergrupper i alle aldre og med ulikt funksjonsnivå og motvirke ensomhet.

Det ble holdt oppstartsmøte i august 2018 for samme type konsept. Da stod kommunen selv som eier og forslagsstiller. Dette forslaget bestod av 62 boenheter, hvorav i overkant av 20 boenheter var planlagt som omsorgsboliger. Tilbakemeldinger fra planmyndigheten til prosjektet var den gang generelt positive.

Flertallet i planutvalget i Bærum kommune ønsker ikke å innlemme naboeiendommene Vallerveien 148 og Lindelia 18 som del av en større utbygging.

Powered by Labrador CMS