134 LEILIGHETER: I tillegg til 9 rekkehus etableres det 134 leiligheter og 2 mindre næringslokaler.
134 LEILIGHETER: I tillegg til 9 rekkehus etableres det 134 leiligheter og 2 mindre næringslokaler.

Her skal Ferd bygge ytterligere 143 boliger

Plan- og bygningsetaten har gitt rammetillatelse til prosjektet i Gladengveien 12-14 som omfatter to boligblokker og rekkehus.

Publisert

Ferd Eiendom er en betydelig eiendomsutvikler på Ensjø, og har bygget et stort antall boliger i Tiedemannsbyen, hvor Tiedemanns Tobaksfabrik tidligere holdt til.

Nå skal selskapet også i gang med utbyggingen av Gladengveien 12 og 14 – ikke langt unna den tidligere tobakksfabrikken.

Plan- og bygningsetaten har nylig godkjent rammesøknaden om å oppføre to boligblokker i seks etasjer mot Gladengveien/Stålverkskroken og rekkehus langs Vestre bekkedrag. Det etableres 134 leiligheter og to mindre næringslokaler. Rekkehusbebyggelsen består av 9 enheter over 3 etasjer. 


I tillegg kommer parkering i underliggende p‐anlegg med innkjøring fra Stålverkskroken.

I redegjørelsen til rammesøknaden skrev Arcasa Arkitekter at prosjektet henter inspirasjon til materialer og duse farger fra nærmiljøet samt valg av bærekraftige materialer som tegl og tre.

– Rammer rundt balkongene i tre bryter opp den lange fasaden mot gårdsrommet og privatiserer samt myker opp området rundt balkongene. Treverket binder også leilighetsbyggenes toppetasje sammen med resten av byggene samt rekkehusene.

– Rekkehusene er tenkt i heltre i tre forskjellige duse farger. Vinduer både på rekkehus og leilighetsbyggene vil få rammer rundt noen vinduer. Rammer i tre og aluminium vil gi fasadene et tredimensjonal effekt som vil gi et fint skyggespill samt gi variasjoner i fasadene, heter det i redegjørelsen.

Powered by Labrador CMS