FULL SEIER TIL GRUNNEIER: Dette sameiet i Asker ville kjøpe seg ut av festeavtalen, men ikke til summen som grunneier krevde.
FULL SEIER TIL GRUNNEIER: Dette sameiet i Asker ville kjøpe seg ut av festeavtalen, men ikke til summen som grunneier krevde.

Grunneier vant frem mot boligsameie (+)

Sameiet mente grunneieren var for grådig i forhold til verdien på festetomtene. Etter to rettsrunder ble alt bare enda dyrere.

Publisert Sist oppdatert

Borgarting lagmannsrett har nylig avsagt overskjønn i en tvist mellom en grunneier i Asker og Sjøstrandhagen Eierseksjonssameie, etter at partene ikke lyktes i å komme til enighet på fastsettelse av innløsningssum for tomtene til sameiet.

Grunneieren solgte i sin tid tomten til et utbyggingsselskap, som senere solgte videre til Axer Eiendom. Tomten ble bebygd med 12 rekkehusleiligheter. Axer benyttet seg ikke av retten til å innløse tomta, og solgte isteden leilighetene med tilhørende festetomt.

Festeavtalen inneholdt blant annet en bestemmelse om at det ble gitt «rett til innløsning til 40 ganger gjeldende festeavgift på innløsningstidspunktet når byggeprosjektet er ferdigstilt eller selges»

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.