SKOG: Dette prosjektet skal kles med skog på ytterveggene.
SKOG: Dette prosjektet skal kles med skog på ytterveggene.

Grønn fortetting i høydeformat

Boligutvikleren vil bygge et nyskapende og grønt boligkompleks.

Publisert

Med opptil 15 etasjer og vertikal skog på utsiden av bygningene planlegger boligutvikleren Rett Hjem de å omskape tidligere Trondheim Økonomiske Høgskole (TØH) til et bærekraftig boligprosjekt.

– Hvis kommunen sier ja til denne grønne fortettingen i høydeformat, havner Trondheim i selskap med Milano, sier daglig leder Christoffer Søbstad i en pressemelding.

LES OGSÅ: Vil gjøre om kontorer til hotell

Han har hentet inspirasjonen til Moholt-prosjektet i Milano som for ti år siden var først ute med å bygge høyhus med vertikal skog på utsiden. En av blokkene i Milano har plass til 480 mennesker, 1600 fugler og sommerfugler, 60 tresorter og 94 plantesorter.

Nå vil han forvandle et næringsbygg og en stor parkeringsplass til et moderne boligområde for rundt 500 mennesker i 300 boliger på til sammen 18.000 kvadratmeter. Den ønskede fortettingen oppnås ved at det bygges i høyden.

LES OGSÅ: Selger fabrikken uansett pris

– Dette gir mest brukbart grøntareal på bakkeplan, samtidig som det er et skånsomt alternativ for naboene med tanke på sol og skygge, sier Søbstad.

Den vertikale skogen forvandler dagens harde flater til 15 mål skog og absorberer ca. ti tonn CO2 årlig. De seneste ukene har han presentert prosjektet for politikere.

LES OGSÅ: Massene er i utakt med toppen

– Tilbakemeldingene er positive. Vi har inntrykk av at dette treffer bra med tanke på nullvekstmål, ønsket fortetting og fremtidig strategi for byutvikling, forteller Søbstad.