I BAKKEN: 18 rom bygd inn i bakken. Slik blir nye Øyna Kulturlandskapshotell på Inderøy. Illustrasjon: Joakim Dørum/Green Advisers.
I BAKKEN: 18 rom bygd inn i bakken. Slik blir nye Øyna Kulturlandskapshotell på Inderøy. Illustrasjon: Joakim Dørum/Green Advisers.

Graver hotellrommene ned i bakken

– At rommene henger ut over skråningen skaper en helt spesiell nærhet til landskapet.

Publisert Sist oppdatert

– Vi skal være et spektakulært tilskudd til hotellbransjen, ikke bare i Trøndelag, men i hele Norge, sier daglig leder Kristine Daling Sakshaug om Øyna Kulturlandskapshotell på toppen av Inderøy.

Spaden stikkes i jorda nå i oktober, og de første gjestene kan sjekke inn allerede til sommeren. Her blir det 18 enkeltstående rom bygd inn i bakken, ifølge en pressemelding.

LES OGSÅ: Laksemilliardær satser på hotell

Ekteparet Kristine og Frode Sakshaug har i flere år drevet spise- og møtesenteret Øyna med plass til 60 personer. Nå skal de utvide for 20 millioner kroner og har fått med seg sterke lokale krefter som eiere, leverandører og entreprenører. Alt fra byggemateriale og design til mat- og kulturopplevelser er kortreist.

– Jeg er sikker på at den unike beliggenheten, arkitekturen og det lokale eierskapet og engasjementet vil gi et løft for Inderøy og hele Trøndelag som destinasjon, sier Tord Lien regiondirektør i NHO Trøndelag.

LES OGSÅ: Sprengt kapasitet krever utvidelse

Ekteparet har ønsket å finne en byggemåte som er tilpasset naturen og ivaretar panoramautsikten på Øyna. Løsningen blir enkeltstående rom bygd inn i bakken.

– De store vindusflatene og det at rommene henger ut over skråningen, skaper en helt spesiell nærhet til landskapet. Ønsket om å ivareta naturen, landskapet og utsikten har bestemt rommenes utforming og plassering i terrenget, sier Joakim Dørum i GreenAdvisers som har stått for planleggingen.

LES OGSÅ: Byen blir aldri den samme igjen

Øyna er en del av Den Gyldne Omvei, som nylig ble tildelt Samvirkeprisen 2019 for å ha utviklet et sterkt fellesskap og en sterk felles merkevare.