Utvikling

Byen blir aldri den samme igjen

Først skal WA Gruppen bygge om den over 10.000 kvadratmeter store skolen til leiligheter. Så plusser de på med like store næringslokaler på parkeringsplassen. Men det er bare begynnelsen.

UTVIKLING: WA Gruppen skal bygge boliger i det som en gang var Horten videregående skole, samt et næringsbygg på parkeringsplassen. Foto: Eiendomsmegler 1
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Tidligere i år solgte Vestfold fylkeskommune Horten videregående skole til WA Eiendom for 60 millioner kroner. Selve skolen i Skippergata 6 er 10.500 kvadratmeter stor og står på en ti mål tomt midt i sentrum.

– Tegningene fra arkitektkonkurransen kommer inn i helgen og de skal bedømmes av en fagjury i løpet av de neste to ukene. Vi skal bygge boliger i skolen og et nytt næringsbygg på 10.000 kvadratmeter på parkeringsplassen, sier Eirik Wiik i WA Eiendom.

LES OGSÅ: En liten flik av Dubai i Oslofjorden

Går alt som det skal blir boligene lagt ut for salg neste sommer, og for tiden jobber selskapet med leiekontrakter i det kommende næringsbygget.

– Vi gjennomførte flere analyser om hva som best kunne bygges i skolen, og fant ut at vi ikke fikk til noe næring der inne. Imidlertid er bygningen veldig godt egnet til boliger. Vi tror dette blir et veldig flott kompleks, påpeker han.

Inntil arkitekttegningene foreligger kan Wiik ikke stadfeste antallet leiligheter annet enn at det kan bli opp mot 100. For næringsbyggets del ligger det an til å bli mellom tre og seks etasjer. Disse to prosjektene kommer i tillegg til det 4.500 kvadratmeter store Portal-bygget som selskapet skal utvikle nærmere sjøen. Der er det snakk om virksomheter som bevertning, kultur, næring og kontor som skal styrke og aktivisere havneområdet.

LES OGSÅ: Bygger langs elvebredden

– Portal-bygget kan komme opp på samme tid som skoleprosjektet. I tillegg skal vi bygge 14.000 kvadratmeter boliger og opplevelsessenter på tomta ut mot vannet. Alt ligger til rette for å bli godkjent neste år, og selv om markedet bestemmer utviklingshastigheten, tror jeg dette kan gå fort. Målsettingen er å bli ferdig innen 2025, poengterer han.

– Horten går mot store forandringer, med andre ord?

– Ja. I områdeplanen ligger det inne at 160 mål langs sjøfronten skal bli en ny bydel. Her har det blant annet vært industri i alle år, men nå åpnes endelig dette området for publikum ved at sentrum blir bygd ut ned mot sjøen. Her skal det også bygges et hotell etterhvert, men det er vi som ligger først i løypa på utviklingssiden, sier Wiik.

LES OGSÅ: Bringer historien videre i bevaringen

Han forteller om delte meninger i byen om slike utviklingsplaner, men mister neppe nattesøvnen av den grunn.

– De unge synes byutvikling er positiv og ønsker den velkommen, mens eldre garden som aldri har ønsket utvikling helst ser at hele sentrum skal bestå av trehus med to etasjer. Men nye hoder i rådhuset har vedtatt en sentrumsplan som legger til rette for en snitthøyde i sentrum på fire etasjer, og det ser ut til at det blir slik langs sjøfronten også. Vi mener det er veldig bra at de beste tomtene blir tilgjengelige og tror det blant annet vil medføre at mange flytter hjem igjen. Det er veldig godt for Horten by, påpeker han.

WA Gruppen eies 50/50 av Kaldnes i Tønsberg (Glastad-familien eier 90,1 prosent) og CM Gruppen i Horten.

Kjøpte på Forus (+)
Transaksjoner
Selger Bygdøy-leiligheter for 35-40 mill.
Bolig
Scandic henter 1,76 milliarder
Aktuelt
Smarthuskonsern med norsk storsatsing
Karriere
Trafikkskolegründer solgte bygård (+)
Transaksjoner
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Ukens tips: Rettsvirkning av plandokumenter (+)
Juss
Krangler videre etter milliontvist (+)
Juss
– Jeg har alltid visst at jeg er uskyldig
Aktuelt
Dette P-huset må tømmes innen 1. juli (+)
Analyse

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.