MER: Først pusset Consto opp Thon hotell i Harstad, nå skal de utvide det. Foto: Thon Hotels

Sprengt kapasitet krever utvidet hotell

Consto Nord har nylig avsluttet renoveringen av Thon Hotel Harstad. Nå starter de på utvidelsen

Publisert Sist oppdatert

– Til nå er alle rom renovert, og ny resepsjon, trimrom og konferansefasiliteter er på plass. Nå starter arbeidet med å utvide hotellet, forteller prosjektleder Rune Stenberg i Consto Nord i en pressemelding.

Årsaken til utvidelsen er enkel, skal vi tro ham:

– Byen trenger dette hotellet. Kapasiteten er i perioder helt sprengt, poengterer Stenberg.

Arbeidene er delt inn i to delprosjekt, med et konferansehotell i første del. Det betyr at Strandgata 18 A og B skal rives for å gi plass til  2.715 konferansekvadratmeter med kapasitet til ca. 600 personer – samt tre nye etasjer med 31 hotellrom.

LES OGSÅ: Kraftig vekst gir flere hotellrom

– Etter Kulturhuset har dette potensial til å bli Harstads nye storstue, sier Stenberg.

Del to handler om Sjøgata 7 der det er snakk om å utvide frokostsalen og bygge 20 nye hotellrom som i dag er kontorlokaler.

– Consto har tidligere bygget Thon Hotel Harstads spiseri og frokostrestaurant med 150 sitteplasser i Sjøgata 7. Nå har vi også fått i oppdrag å totalrenovere resten av bygget og integrere det fullt inn i hotellet. Prosjektet inkluderer full innvendig og utvendig renovering, påpeker Stenberg.

Prosjektets rammesøknad er godkjent av Harstad kommune, og arbeidene startet allerede i slutten av juli. I midten av august startet rivningen og arbeidene ferdigstilles første kvartal 2021.

Se også Anders Vatne i Hotelia som slår fast at flyskam ennå ikke har rammet norske hoteller:

Powered by Labrador CMS