UTVDER: Clarion Collection Hotel Arcticus i Harstad får 37 flere rom.

Kraftig vekst gir flere hotellrom

Clarion Collection Arcticus får 37 noe rom det neste året.

Publisert Sist oppdatert

– At vi nå går fra 75 til 112 rom er helt nødvendig for å skape bedre lønnsomhet. Det gjør oss i stand til å ta imot grupper i større grad enn tidligere. Spesielt grupper midt i uken har vi vært nødt til å takke nei til. Utvidelsen vil også føre til at Harstad får en etterlengtet økning i kapasitet på hotellrom, sier hotelldirektør Benny Jakobsen hos Clarion Collection Arcticus i en pressemelding.

LES OGSÅ: Splitter nytt hotell på kaikanten

Ny husleiekontrakt er signert og huseier Pandox er enige med lokal entreprenør om utbyggingen. Entreprenøren er den samme som i sin tid stod bak byggingen av Kulturhuskvartalet og vil utelukkende benytte seg av lokale underleverandører.

– Vi er glade for at utbyggingen nå blir satt i gang, og vi ser frem til å utvikle eiendommen sammen med Nordic Choice Hotels, sier visepresident Leif Kristen Olsen i Pandox.

Nord-Norge opplever en kraftig vekst i turisme. Ekspanderingen innebærer i tillegg en utvidet drift og flere arbeidsplasser. Planlagt byggestart er 2. september, og hvis alt går etter planen er rommene klare for nye gjester i løpet av sommeren 2020.

LES OGSÅ: Flyskam har ikke nådd hotellbransjen 

Hotellet ble bygd i 1992 som en del av Harstads Kulturhus på den gamle havna i byen.

Pandox eies 50/50 av Eiendomsspar og Sundt. Selskapet eier 147 hoteller i 15 land i Skandinavia, Nord-Europa og Nord-Amerika – totalt 32.838 rom.

Se Anders Vatne i Hotelia deler høydepunktene i deres ferske hotellrapport på Estate Play.

Powered by Labrador CMS