Aktuelt

Klart for hotell på kaikanten

Hotelleiendom Nord valgte Consto til å bygge hotellet i den blå byen.

PÅ KAIA: Det nye hotellet skal bygges bokstavelig talt på kaikanten. Ill.: Hamperokken Arkitektur/ZOA3D
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Consto Nord signerte nylig kontrakt med Hotelleiendom Nord om bygging av nytt hotell på Sortland, ifølge en pressemelding.

Kontraktssummen er på 132 millioner kroner før moms. Byggingen skal etter planen starte i september er primo september i år og hotellet skal stå ferdig i starten av 2021.

Hotelleiendom Nord ble stiftet i mars i år av Sverre Christian Utvågs selskap Nordicgruppen i Harstad og Holmøy-konsernet i Sortland. Økonomidirektør Alf Hansen i Nordic sa til Estate Nyheter i sommer at behovet for et hotell i Sortland absolutt er til stedet.

– Ellers hadde vi ikke bygd. Men hotellet skal betjene hele Vesterålen-regionen som har et attraktivt næringsliv og mye turisme. Dessuten er det et yrende kulturliv her, og siden vi bygger vegg-i-vegg med et kulturhus tror vi at vi kan skape gode muligheter sammen med dem også, påpekte han.

Hotellet skal bygges på kaikanten midt i sentrum av Sortland og blir det største i Vesterålen. De 6.000 kvadratmeterne er fordelt på sju etasjer og 128 hotellrom, en konferansedel og restaurant. Resepsjonen og restauranten plasseres i hotellets førsteetasje, hvor mye av fasaden bygges i glass.

LES OGSÅ: Ragdes geniale hotellkjøp

Byggeprosjektet vil gi ringvirkninger lokalt. Consto vil i så stor grad som det er mulig knytte til seg lokale leverandører og kjøpe varer og tjenester fra næringslivet i regionen.

– Dette er et spennende prosjekt og vårt første i Vesterålen. Med en byggherre som har høy kompetanse på drift av hoteller, og et samspill som er upåklagelig, ligger alle forutsetninger til rette for et godt prosjekt, sier prosjektleder Kenneth Markussen i Consto Nord.

Hotellselskapet har inngått franchiseavtale med hotellkjeden Scandic.


Se Anders Vatne i Hotelia deler høydepunktene i deres ferske hotellrapport på Estate Play.

Vil skrote boligprosjekt for park
Bolig
Utleiers ABC – Del 15 – Utleiers vedlikeholds- og utskiftningsplikt
Juss
Har eiendommer for tre milliarder kroner (+)
Analyse
Solgte 23 av 52 leiligheter i forhåndssalget
Bolig
Ønsker 40 boliger og næring på Sæter (+)
Bolig
Med PLUSS får du faglig påfyll i hele sommer! Bli PLUSS-abonnent her!
– Et signal om at området er i utvikling (+)
Utvikling
Dette er Eiendomsspars prosjekt for 2020
Play
Boligprosjekt løftet resultatet for Ellen K. Raaholt (+)
Analyse
Vil fortette ved Akerselva (+)
Bolig