Annonsørinnhold

Gleden ved å bygge Ikea's nye sentrallager

Han elsker ambisiøse byggeprosjekter der det stilles høye krav. Nå er det IKEAs nye varelager i Vestby som byr på innholdsrike arbeidsdager for prosjektleder Tormod Flaten Johnsen i Probea.

På Vestby er byggingen av IKEAS første sentrallager i Norge i full gang. Ambisjonene er store. Det automatiserte, funksjonstilpassete lageret på over 43000 m2 vil få en kapasitet på cirka to millioner ordrer med IKEA-produkter årlig. 7 av 10 nettkunder skal ha varer levert på døra allerede dagen etter bestilling. Som byggherrens representant i byggeprosessen kjenner Tormod på presset så vel som gleden.

 

– Det er utrolig givende å være med på et så komplekst og verdifullt prosjekt som dette. Vår jobb er å sørge for at det tas riktige beslutninger underveis, at byggherren får det de har bestilt. Målet er at vi skal overgå forventningene, sier den erfarne prosjektlederen.

Samspill, ikke solospill. IKEAs prosjektsjef Jeremy Henry (t.v) sammen med Saba Rasuli og Tormod Flaten Johnsen fra Probea.
Samspill, ikke solospill. IKEAs prosjektsjef Jeremy Henry (t.v) sammen med Saba Rasuli og Tormod Flaten Johnsen fra Probea.

 

Å bygge er ikke solospill, men samspill. Probea har en koordinerende rolle mellom byggherre, entreprenør, leverandører og andre aktører.

 

- Det er en krevende jobb, der vi må holde oversikt og sjonglere mellom mange ulike oppgaver. I store prosjekter er det ikke minst viktig å sørge for god kommunikasjon mellom alle involverte.

 

Men selv om oppgaven er stor, er Probeas prosjektlederteam lite.

 

– Vi vil ha små team som er tett på prosessen. Da blir det mye enklere å lede og lose prosjektet effektivt. Det blir også lettere å snu seg raskt når det er endringer og uforutsette utfordringer underveis i byggeprosessen. Og det er det alltid!

 

I Probea-teamet jobber som alltid erfarne ringrever og skarpe talenter i tospann. Kongstanken er at det gir en perfekt miks av erfaring og nytenkning til det beste for byggeprosjektet.

 

– Vi trenger yngre krefter som tilfører både ny kunnskap og ny energi i teamet. Det skjerper oss som har vært lenge i gamet. Det blir som på fotballbanen, du må slippe til de største talentene i kamper som teller. Det er sånn du skaper vinnerlag, smiler en motivert prosjektleder.

Store ambisjoner, stor byggeglede. I Vesby bygger nå IKEA sitt første sentrallager i Norge.
Store ambisjoner, stor byggeglede. I Vesby bygger nå IKEA sitt første sentrallager i Norge.

Dette er Probea

I Probea har vi spesialisert oss på å utvikle og lede komplekse byggeprosjekter – med et vidt spekter av oppdrag innen kontor- og næringsbygg, boliger, hoteller, skoler, omsorgsboliger, helsebygg og andre formålsbygg. Vi er et engasjert fellesskap av fagsterke prosjektledere som utfyller og utfordrer hverandre.

Har dere et eiendomsprosjekt på gang? Har du lyst til å bli prosjektleder hos oss?

Ta kontakt med daglig leder Steinar W. A. Jarlsbo på steinar.jarlsbo@probea.no

 

Sjekk Probea her

 

 

Powered by Labrador CMS