Aktuelt:

RYKKET UT PÅ BEFARING: Dette har ikke huseier adgang til, skriver Bærum kommune.

Fjernet epletre i egen hage. Ulovlig, mener kommunen

Bærum kommune vurderer sanksjoner mot huseier etter at epletrær ble hugget ned.

Publisert Sist oppdatert

- Kommunen iverksetter ulovlighetsoppfølging av utførte arbeider i hensynssonen.

Slik avslutter Bærum kommune en befaringsrapport mot en huseier i Bærum. Kommunen dro på befaring etter tips fra en nabo, og saksbehandler mener trærne er tatt ned ulovlig.

Eiendommen består av et helt vanlig bolighus i et strøk med eneboligbebyggelse. Saksbehandleren viser til imidlertid til at en mindre del av tomten er regulert som hensynssone.

- Felling av epletrærne i hensynssonen vurderes å være i strid med reguleringsplanens (planID 2012024) bestemmelse i § 19.5, sitat; «Eksisterende terreng, hageanlegg og vegetasjon skal bevares. Enkeltelementer som trær, busker, hageganger, murer, skulpturer, gjerder, portstolper, lysthus og lignende skal bevares. Dette hindrer ikke en naturlig skjøtsel av vegetasjon som en del av den naturlige pleie av en boligtomt.»

- Ut fra sagsnittene er det felt friske epletrær, skriver kommunen og viser til et bilde som kommunen selv har tatt på tomten.

Det er ikke første gang Bærum kommune anklager hjemmelshavere for ulovlig hugst av trær i egen hage. Carnegie-sjef Christian Begby har satset på eplehageprosjekter på Stabekk i Bærum, men fikk kommunen etter seg da han snauhogde deler av en tomt. Flere av trærne stod i en vernesone, og kommunen viste til at innenfor spesialområdet «skal eksisterende terreng og vegetasjon vernes og beskyttes».

Begby viste til at hugsten var å anse som nødvendig skjøtsel, men tilbød seg likevel å plante et par nye trær. Saken ble derfor avsluttet fra kommunens side.

Powered by Labrador CMS