Tech:

TIL TOPPS I NM I PITCHING: Antler-selskapet Modulize vil løse miljøutfordring i eiendomsbransjen. Fra venstre, gründerne Olav Ljosland, Lucas Carstens og Håkon Kalbakk.

Ferskt proptech-selskap utkonkurrerte 226 selskaper i prestisjefylt konkurranse

Med sitt mål om å gjøre byggenæringen grønnere, raskere og bedre, gikk oppstartsselskapet Modulize av med seieren i Norges største pitchekonkurranse.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en helt fantastisk anerkjennelse der vi er blitt målt av erfarne investorer og store selskaper opp mot noen av de råeste oppstartsselskapene som finnes, sier Håkon Kalbakk, gründer og styreleder i Modulize.

Som en del av DNB NXT og Oslo Innovation Week gikk finalen i 100 Pitches av stabelen onsdag kveld. I konkurransen bestående av 226 startups fra 44 land, som alle jobber med FNs 17 bærekraftsmål, tok åtte seg til finalen og Modulize gikk helt til topps. Vinneren ble kåret av en jury bestående av blant annet DNB-direktør Kjersti Høklingen og Boston Consulting Group-sjef Anette Mellbye.

Modulize er et tidligfase teknologiselskap som utvikler programvare for automatisk kalkulasjon og prising av prefabrikerte elementer i byggenæringen. De har en ambisjon om å gjøre byggenæringen grønnere, raskere og bedre gjennom programvare som muliggjør en industrialisert tilnærming og prefabrikasjon av elementer.

– Byggenæringen er også kalt 40 prosent-næringen, ved at det er verdens største næring og står for 40 prosent av verdens utslipp og 40 prosent av all avfallsproduksjon. Det er en bransje som sliter med kostnadsoverskridelser og forsinkelser, og som ikke har hatt vekst i produktiviteten på flere tiår. Her er det åpenbart potensiale til å bidra med bærekraftig og lønnsom innovasjon, sier Kalbakk, og påpeker at de skal redusere klimaavtrykket og mengden søppel ved å bruke teknologi som tilrettelegger for økt grad av prefabrikasjon der deler av bygg produseres i fabrikk og settes sammen på byggeplass.

– Dette gir mindre avfall, lavere karbonavtrykk, færre feil, kortere byggetid og lavere byggekostnad.

Imponerte juryen

Juryen trekker frem et stort potensiale og overbevisende fremgang som årsaker til hvorfor Modulize stakk av med seieren i pitchekonkurransen. Jurymedlem Arne Tonning, partner i Alliance Venture, mener troverdighet også er viktig for å vinne.

– Gründerne imponerte oss med en klar og overbevisende presentasjon. Modulize har stort potensiale i to dimensjoner; et stort og attraktivt marked med behov for digitale løsninger, og en stor mulighet til å redusere karbonavtrykket i verdens største industri.

Tidligere vinnere av 100 Pitches er blant andre Evoy, Manolin og Choose.

Møttes gjennom Antler

Totalt er det ti ansatte i Modulize lokalisert i flere land. Selskapets gründerne er Lucas Carstens, Olav Ljosland og Håkon Kalbakk, og teamet møttes gjennom et oppstartsprogram i regi av Antler. I tillegg til Antler har kjente investorer som Luis G. Paulsen, Trond Riiber Knudsen og Morten Grongstad investert i Modulize. Sistnevnte var inntil for et år siden toppsjef i AF Gruppen.

Powered by Labrador CMS