Tech:

SKALERBAR PLATTFORM: ClevAir har utviklet en skalerbar plattform for enkel integrasjon av flere bygg og posisjonert selskapet for vekst. Bjørn Gabrielsen, tok over som CEO i Clevair i fjor.
SKALERBAR PLATTFORM: ClevAir har utviklet en skalerbar plattform for enkel integrasjon av flere bygg og posisjonert selskapet for vekst. Bjørn Gabrielsen, tok over som CEO i Clevair i fjor.

Enda et proptech-selskap skal hente penger

Et av Europas mest innovative selskap innen byggteknologi skal gjennomføre en ny finansieringsrunde høsten 2021.

Publisert

Det siste året har vært et rush for proptech–selskapene, alle skal ut og hente penger. Estate Nyheter har blant annet skrevet: Speiz, VARIG, Solgt.no, Libitum, Plyo, Propr, Flexistore, LAFT og Really!, hvor alle på nokså rask tid har hentet inn kapital. Nå står ClevAir for tur. De skal gjennomføre en ny finansieringsrunde for økt satsing i inn- og utland.

ClevAir har utviklet en SaaS-basert løsning som benytter IoT, AI og maskinlæring for energioptimalisering av HVAC (Heating, ventilation and AC) i næringsbygg. I praksis reguleres HVAC-systemer optimalt basert på værvarsling og sanntidsdata fra bygget, noe som forbedrer inneklimaet, reduserer energiforbruket og forlenger levetiden på infrastruktur.

Teknologien brukes av kunder som Posten Norge, Selvaag, CBRE og GNP Areal og får mye oppmerksomhet i inn- og utland. ClevAir er av Ernst & Young utpekt som en av 30 «Accelerating Entrepreneurs» globalt og nylig ble selskapet kåret til Europas mest innovative innen byggteknologi i konkurransen «BUILT WORLD Innovation Contest 2020 Europe».

Rigget for vekst

I fjor gjennomførte ClevAir en finansieringsrunde og fikk blant andre BKK Spring inn på eiersiden. BKK Spring er venture-investeringsselskapet til kraftkonsernet BKK.

– Å få en profesjonell aktør som BKK inn på eiersiden har gitt store muligheter. Vi har strukturert selskapet, ansatt flere kompetente medarbeidere og utviklet en skalerbar plattform for enkel og rask integrasjon av nye bygg. Nå er vi klare for vekst, sier Bjørn Gabrielsen.

Gabrielsen tok over som CEO i Clevair i fjor høst. Han har lang erfaring med ledelse, styrearbeid og forretningsutvikling i internasjonale og norske IT-virksomheter, og synes utfordringen med ClevAir er spennende, spesielt med tanke på miljøaspektet.

– Vi har brukt mye tid på strategi, struktur og å bygge vår multi-tenant-plattform for styring av HVAC ved hjelp av avanserte algoritmer. Flere bygg kan nå enkelt integreres i plattformen uten behov for en kostbar og tidkrevende installasjonsfase fordi vi gjenbruker algoritmer fra andre bygg, forteller Gabrielsen.

EUs taksonomi vil gi nye muligheter

Nå skal ClevAir gjennomføre en ny finansieringsrunde med mål om å få inn en ny hovedinvestor og rundt 20 millioner kroner i kapital til styrket satsing i Norge og internasjonalt.

– Markedet for smartbyggteknologi er betydelig. Bygg står for hele 40 prosent av all energibruk og rundt en tredel av alle CO2-utslipp i verden. Bare i Norge må energibruken i bygg reduseres med 10 TWh innen 2030 i henhold til myndighetenes krav. I tillegg anslår det internasjonale energibyrået IEA at energiprisen vil dobles innen 2050, forteller Gabrielsen.

EUs taksonomi vil også åpne nye muligheter for ClevAir, ifølge Gabrielsen.

– Med vår løsning reduserer kunder både energiforbruket og får data til CO2-rapportering i henhold til EUs taksonomi som trer i kraft neste år. ClevAir er nå godt posisjonert for å ta en større andel i det norske og internasjonale markedet, avslutter Gabrielsen.

Powered by Labrador CMS