Tech:

PROPTECH: Bonum og Daimyo etablerer nytt proptech-selskap, Placepoint. Dette skal ledes av Peder Sunde som har bakgrunn fra, blant annet JP Morgan og diverse techselskaper.

Bonum og Daimyo lanserer SaaS-løsning for eiendomsbransjen

Bonum og Daimyo kommersialiserer egenutviklet program for eiendomsinformasjon og gjør det tilgjengelig for eksterne brukere i oktober.

Publisert Sist oppdatert

Satsningen ledes av Peder Sunde som har bakgrunn fra, blant annet JP Morgan og diverse techselskaper.

– Det er flere aktører som gjør informasjon tilgjengelig i markedet. Men det er fortsatt et stort behov for en lettanvendelig og omfattende tjeneste som leverer relevant og nyttig informasjon. Vi vil kontinuerlig utvikle tjenesten slik at våre kunder kan forenkle informasjonsinnhentingen, samarbeide om informasjonen de finner og rett og slett få virkeligheten på eiendommen litt nærmere kontoret, sier Sunde.

Bonum og Daimyo har gjennom det siste året endret Placepoint fra et internt system, til å kunne benyttes for alle som har behov for eiendomsinformasjon.

Tilgjengelig for alle

– Bonum har over flere år utviklet et verktøy til eget bruk, i samarbeid med Daimyo, som er bedre enn det vi kunnet kjøpe i markedet, og samlet flere tjenester under en plattform, sier Thomas Bø, partner i Bonum.

Partnerne bak mener at programmet er såpass unikt og godt at det kan stå på egne ben, samt at det er klart for å tas i bruk av andre.

– Vi tror potensialet i inn og utland overgår fordelen ved å sitte på det selv. I dagens marked og med den farten teknologien utvikler seg, må man snu seg raskt hvis man sitter på noe unikt. Ved å få inn flere aktører som benytter tjenesten vil vi kunne utvikle dette raskere og bedre enn hvis vi hadde sittet på det selv, sier Bø.

Dette er Placepoint

Placepoint er en plattform for informasjon og analyse til aktører med behov for eiendomsinformasjon. Tjenesten skal forenkle søk, sammenligning av eiendom, siktanalyser og solforhold i 3D.

– Placepoint skal være et verktøy som er like relevant for banker, kommuner, entreprenører som det er for eiendomsutviklere som oss. Rett og slett alle som trenger nøyaktig og god eiendomsinformasjon på et sted, påpeker Bø.

Bø er også styremedlem i Placepoint i tillegg til Nicolas Lucciarini, tidligere partner i BCG som nå jobber i Daimyo og Kjetil Olsen, serie-grunder og nå leder av husleie.no.

Powered by Labrador CMS