FORTETTING: Snart starter Peab å bygge blokker og rekkehus på Bekkestua i Bærum. Ill.: Voice/Eve Images

Endelig kan fortettingen fortsette

Etter 10 år med reguleringsarbeid og politisk saksgang, nærmer prosjektet seg byggestart.

Publisert Sist oppdatert

Peab starter snart arbeidet med å bygge 58 leiligheter, ni rekkehus og næringslokaler på Bekkestua i Bærum. Byggestart er estimert til andre kvartal 2019 og akkurat nå pågår infrastrukturarbeider rundt tomta. Tre aktører er inne på eiersiden der – Peab Eiendomsutvikling med 50 prosent, og NorgesGruppen Eiendom med 30 prosent og ABBL med 20 prosent. Næringsarealene er Peab Eiendomsutvikling og NorgesGruppen Eiendom med 50/50.

− Nå får endelig nordvestre hjørne av Bekkestua sentrum en oppgradering. Sammen med nye veier, fortauer og plasser, får boligkjøpere og publikum en ny opplevelse av noe som bare har vært et veikryss. Hele området vil bli mer trivelig å oppholde seg i, sier prosjektsjef Kjartan Fleten i Peab Eiendomsutvikling i en pressemelding.

Peab Bygg blir totalentreprenør i prosjektet til en kontraktsverdi på 309 millioner kroner før moms.

− Vi har hatt et godt samarbeid med byggherren fra utviklingsfasen og frem til i dag. Slike kombinasjonsbygg har vi mye erfaring med, og det faller naturlig inn i vår boligportefølje. Å få være med å realisere starten av det nye sentrumsbildet blir veldig spennende, sier prosjektsjef Torbjørn Mehus i Peab Bygg.

Salgssuksess

Nadderudveien 1 får to boligblokker og ni rekkehus og parkeringskjeller. Leilighetene ble lagt ut for salg i september 2018, rekkehusene kommer for salg i 2019.

− 48 av 58 leiligheter ble solgt i rekordfart på et salgsmøte for våre medlemmer. Interessen for prosjektet har vært formidabel, sier prosjektdirektør Aleksander Ekeberg i ABBL.

Kiwi er en av aktørene som skal inn i de 3500 kvadratmeter store næringslokalene, i tillegg til flere mindre.

− Vårt mål er å skape publikumsaktivitet i gatene, slik at dette blir et levende og hyggelig område for beboere og besøkende, sier administrerende direktør Øistein Brevig Pjaaka i NorgesGruppen Eiendom.

Byggetiden er estimert til 24 måneder

Powered by Labrador CMS