FOR DOMSTOLENE: Utbyggingen av Fossumjordet på Sørumsand har endt i millionkrangel mellom utbygger og entreprenør.

Dette prosjektet endte i domstolene 

Utbygger Bolig Partner og Billerud entreprenør krangler om millioner.

Publisert Sist oppdatert

I 2019 ble det kjent at Fossumjordet på Sørumsand skulle gi plass til flere hundre nye boliger. Boligutviklingsselskapet Bolig Partner inngikk samarbeid med Billerud entreprenør, og i begynnelsen av prosjektet gikk alt som det skulle.

Men i disse dager sitter Bolig Partner og Billerud entreprenør mot hverandre i Romerike og Glåmdal tingrett. I en rettssak som varer fra tredje januar til andre februar, skal partene overbevise retten om hvem som skylder penger til hvem.

Det er ikke småbeløp det er snakk om. Billerud entreprenør mener de har krav på 42 millioner kroner fra Bolig Partner, som på sin side mener de skal ha 23 millioner kroner fra Billerud entreprenør. Bolig Partners krav er begrunnet i mangler og dagsbøter etter forsinkelser i prosjektet.

Kjente tvisteadvokater 

Prosessfullmektig for Billerud entreprenør er Wenche Maartmann-Moe i advokatfirmaet Arntzen de Besche. Hun er spesialisert innenfor tvisteløsning og kontraktsrett, og har særlig erfaring på området for tilvirkningskontrakter (entreprise), og profesjonsansvar.

Bolig Partners prosessfullmektig er Haavind-advokat Johnny Johansen. Også han har bred erfaring med tvisteløsning, og har møterett for Høyesterett. 

Powered by Labrador CMS