Aktuelt:

FORFALL: Oslo kommune lar denne blokka forfalle i ett av byens mest populære strøk.

Denne boligblokka ble tømt med tvang - nå har den stått tom i sju år

I 2014 tømte kommunen de 50 leilighetene med tvang. Fortsatt vet de ikke hva de skal gjøre med blokka i et av Oslos mest populære strøk.

Publisert Sist oppdatert

Hagegata 30 er ei boligblokk med 50 leiligheter fra andre til sjette etasje. Grunnplanet er privat eid, leilighetene eies av Oslo kommune.

Disse ble tømt i 2015 i forbindelse med Tøyen-vedtaket av 2013 da blokka skulle omgjøres til studentboliger, men en avtale med Studentorganisasjonen i Oslo (SiO) lot seg ikke realisere.

Leilighetene legger beslag på 3.480 kvadratmeter. Ifølge kommunes beregninger kommer det til å koste 120 millioner kroner å sette i stand eiendommen. Boligene politisk avsatt som pilot i prosjektet Oslo kommune startet i 2019 og kaller Nye veier til egen bolig. Da kom det frem at Oslo kommune skulle satse på en ny boligpolitikk:

En by for alle

- For første gang siden 80-tallet tør et byråd tenke nytt om boligpolitikk. Byrådet vil prøve en rekke nye løsninger som skal gjøre veien til egen bolig enklere for flere. Boligprisene i Oslo har steget med 200 prosent de siste 15 årene og er så høye at folk med vanlige inntekter sliter med å skaffe seg et sted å bo, meldte kommunen den gangen.

- Oslo skal være en by for alle. Det kan ikke være slik at bare de som er heldige og har foreldre som kan hjelpe dem inn på boligmarkedet har råd til egen bolig i byen. Vanlige lønnsmottakere må også kunne bo i Oslo. Det er nødvendig å ta grep, og det gjør vi nå, sa byrådsleder Raymond Johansen.

Dette er mannen som for et par valgkamper siden lovte å få fart på boligbyggingen i hovedstaden og regulere 100.000 nye boliger bare han kom til makten.

I 2019 mente Hanna Marcussen (MDG) som er byråd for byutvikling at adressen er aktuell for utprøving av ett eller flere bokonsepter.

- Her ønsker vi å etablere et botilbud som favner en bredere målgruppe enn hva det kommunale utleieboligtilbudet vanligvis gjør, påpekte hun da.

Per 2022 står de 50 kommunale leilighetene i blokka på Tøyen fortsatt tomme.

Powered by Labrador CMS