Bolig:

KUTTET: Prosjektet er redusert fra 100 til 90 studentleiligheter.

Bystyret sa nei til 100 studentboliger - nå kommer et nytt og redusert forslag

Boligstiftelsen Nydalen fikk nei til 100 studentboliger, og prøver på nytt med et redusert forslag.

Publisert

Onsdag 23. mars stemte Oslo bystyre ned planforslaget med 100 studentboliger i Gunnar Schjelderups vei i Nydalen. Nå vil Boligstiftelsen Nydalen prøve på nytt. På vegne av stiftelsen har Arcasa Arkitekter bestilt planforhåndskonferanse for eiendommen.

– Nytt forslag bygger på tidligere forslag. Forslaget er vesentlig endret.
Endringen består i at det planlegges en transparent støyskjerm i glass mellom ny og gammel bebyggelse. Bebyggelsen er også trukket 4 meter inn i forhold til planlagt gang- / sykkelvei som skal gå i kulvert under Gjøvikbanen, skriver arkitektselskapet i henvendelsen til PBE.

Ved etatens innstilling til Byrådet, og senere Byrådets innstilling til Byutviklingsutvalget, var det ikke tatt hensyn til disse endringene, som kom etter at saken var sendt over til politisk behandling.

– Det er ikke mulig å gå videre på en forkastet sak, og derfor må saken starte på nytt.
Det er ønskelig med en planforhåndskonferanse for mulig å avklare hvilke ytterligere endringer som må til for at saken kan få en positiv innstilling fra PBE. Dette og fremdrift vil være tema på et innledende møte, skriver Arcasa Arkitekter.

Boligstiftelsen Nydalen har som formål å tilby studentleiligheter for Handelshøyskolen BI i Nydalen. Det eksisterende anlegget i Gunnar Schjelderups vei 13A har 598 studentleiligheter. Dette dekker ikke behovet fra de rundt 10.000 studentene fra hele landet og innvekslingsstudenter fra utlandet. Det er derfor stort behov for å øke tilbudet av studentleiligheter for BI i Nydalen.

– Det planlagte prosjektet har en optimal beliggenhet. Campus BI ligger kun 400 m vest, og nybygget gir mulighet for felles drift av en rekke tjenester med det eksisterende anlegget. Prosjektet gir et tilskudd på ca. 90 studentleiligheter, noe som vil øke den samlede kapasiteten i betydelig grad, og bruk av bygningen til studentbolig vil bli sikret ved tinglyst erklæring, heter det i redegjørelsen.

Nytt anlegg vil knyttes direkte til eksisterende anlegg via underjordisk forbindelse.

Powered by Labrador CMS