Utvikling:

600 KONTORPLASSER: Det nye bygget K8 gir etterlengtede store arealer i Stavanger sentrum.

Bygger signalbygget i Stavanger sentrum

Skanska har fått kontrakten for byggingen av Base Propertys signalbygg på 16 etasjer i Stavanger sentrum.

Publisert

Kontrakten er på ca. 480 millioner kroner og vil inngå i ordrereserven til entreprenøren i tredje kvartal. Byggestart skjer i løpet av tredje kvartal og prosjektet skal ferdigstilles i løpet av fjerde kvartal 2023. Prosjektet, som har navnet K8, blir på 16 etasjer pluss tre etasjer under bakken. Det totale arealet er på 15.000 kvadratmeter og får plass til 600 kontorplasser, konferansefasiliteter, spisesteder og restauranten. I toppetasjen blir det skybar, restaurant og takterrasse.

– Dette prosjektet passer godt inn i vår portefølje. Vi får brukt vår spisskompetanse innen klima og miljø og bidra til å realisere et bygg som vil bli et nytt landemerke i Stavanger, sier Tor Arne Midtskogen, konserndirektør med ansvar for byggvirksomheten i Skanska Norge.

K8 vil ligge tett på Rogalands viktigste kollektivknutepunkt, med kort vei til Vågen, byens gågater, butikker, kulturinstitusjoner, restauranter og annet byliv. Prosjektet er tilrettelagt spesielt for syklende med over 400 sykkelparkeringsplasser og egen sykkelheis.

Miljøambisjonene er høye, og Base Property har mål om minimum å bli sertifisert i henhold til BREEAM Excellent.

Prosjektleder Andreas Poulsson i Base Property sier selskapet har høye forventninger til avtalen med Skanska.

– Disse forventningene deler vi med hele byen. K8 er et prosjekt som krever det ytterste på alle nivåer. Valget av entreprenør er derfor basert på Skanskas kompetanse, evne og erfaring til å gjennomføre et prosjekt av denne størrelsesordenen, sier Poulsson

Powered by Labrador CMS