100 MILL: Kruse Smith og Christiansholm Eiendom skal nå bygge Kvartal 72.  Ill.: Ark-Net
100 MILL: Kruse Smith og Christiansholm Eiendom skal nå bygge Kvartal 72. Ill.: Ark-Net

Bygger Kvartal 72 for 100 millioner kroner

Kruse Smith og Christiansholm Eiendom bygger kvartal 72 i Kristiansand.

Publisert Sist oppdatert

– Bynært, Breeam-sertifisert og tett på Baneheia. Tre stikkord som beskriver det nye leilighets- og kontorbygget som utvikles og bygges av Kruse Smith og Christiansholm Eiendom, skriver selskapene i en felles pressemelding.

I en 50/50 deling med Christiansholm Eiendom har Kruse Smith utviklet Baneheia Park til et moderne kontor- og leilighetsområde i Kristiansand. Første byggetrinn starter i disse dager og blir et rent kontorbygg med plass til 160 arbeidsplasser. Kontraktsverdier er 100 mill. kroner.

LES OGSÅ: Åpnet kremtomt for byutvikling

Av 5.000 kvadratmeter er det allerede signert leieavtaler for 4.000. Største leietaker er Multiconsult som flytter inn med 65 ansatte. Også BDO og advokatfirmaet Tofte har signert leieavtale.

– Vi treffer markedet fordi bygget er nytt, lokalene kan tilpasses, prosjektet er bærekraftig og ligger i sentrum, sier eiendomsutvikler Tor Olav Holen fra Kruse Smith Eiendom.

Baneheia Park med BREEAM-NOR klassifisering setter ny miljøstandard i Kristiansand. Kun ett bygg i Vest-Agder har denne standarden – det ble også levert av Kruse Smith.

LES OGSÅ: Stadig flere investerer i hoteller

– Vi har bygget opp en solid miljøkompetanse og vi har flere medarbeidere som er BREEAM-NOR akkrediterte. For oss som entreprenør er det ekstra gledelig å vite at vi bygger et bygg med et godt miljøregnskap, sier regiondirektør Jon Syrtveit i Kruse Smith Entreprenør.

Bygget skal stå ferdig i løpet av Q4 2020. Oppstart for neste byggetrinn er ennå ikke avklart