KJØPER OG VIL BYGGE BOLIGER: Fra venstre: Emil Paaske, Anders Buchardt, Jostein Haugen, Jan Omli Larsen, Terje Ragnar Hansen.

Buchardt og Rema 1000: Kjøper stort utviklingsområde

Agate Utvikling, Rema Etablering Sør, Spenst Holding og Kristiansand Næringsselskap kjøper flere utviklingseiendommer sentralt på Lund i Kristiansand.

Publisert Sist oppdatert

Det er Malling & Co Investments som har vært tilrettelegger av kjøpet.

– Vi er svært fornøyde med kjøpet på Lund, og gleder oss til å utvikle et skikkelig bra prosjekt og videreføre den gode utviklingen av området. Marvika og Lund har fantastiske bokvaliteter, og vi ser frem til å tilby gode boliger og spennende butikklokaler, sier styreleder i Lundsletta Utvikling AS og daglig leder i Agate Utvikling Emil Paaske.

Agate Utvikling eies av Emil Paaske og Anders Buchardt.

– Eiendommene som ble kjøpt inngår i reguleringsplanen for Marviksletta og planlegges utviklet til bolig- næringsformål i nær fremtid. Det kan bli bygd 250 til 300 boliger og 3.000 til 4.000 kvadratmeter næringsarealer på området.

Spenst Holding ved Jostein Haugen skal stå for den daglige utviklingen av prosjektet. Han har sammen med Buchardt lang fartstid med gjennomføring av vellykkede boligprosjekter i sørlandskommunen. Blant prosjektene han har på samvittigheten, er Gurines Hage på Hamresanden og Hånes Panorama.

Kjøperne får også med seg en Rema 1000-butikk i eiendomskjøpet. Terje Ragnar Hansen, daglig leder i Rema Etablering Sør, ser frem til å sette spaden i jorden.

– Rema 1000 har vært til stede på Lund i mange år, og det skal vi være også i fremtiden. Vi gleder oss til å utvikle og åpne en ny og enda bedre lavprisbutikk på Lund, sier Hansen.

Kristiansand Næringsselskap (KNAS) er både selger og videre medeier i prosjektet.

– Vi er veldig glade for at det tilkommer nye eiere på Marviksletta, og ser frem til at

området videreutvikles i henhold til planen, sier Jan Omli Larsen daglig leder i KNAS.

Senior Investment Manager Kristine Holen Hauge i Malling & Co Investments

er svært fornøyd med gjennomført transaksjon.

– Vi skjønte raskt at dette utviklingsprosjektet var en spennende investeringsmulighet som ville være interessant for flere av våre investorer. Vi tror prosjektets nye eiere har de beste forutsetninger for å gjennomføre den utviklingen området fortjener, og er stolte av å ha bidratt til å få dette i havn. Dette er en av flere transaksjoner med boligfokus vi gjør i år som viser at dette segmentet står seg bra i dagens marked, sier Holen Hauge.

Kjøpers rådgivere har vært Wikborg Rein, Crowe og BER.

Selgerne er God Driv AS, Kristiansand Næringsselskap og JONO AS.

Tilrettelegger og rådgiver for Selger har vært Næringsmegleren AS v/ Gunnar S. Sædberg og Jens Helge Hodne. «Vi er svært fornøyd med å ha funnet en kjøper med bred kompetanse og økonomiske muskler til å gjennomføre den videre utviklingen av et av Kristiansands mest attraktive områder, sier Sædberg.

Powered by Labrador CMS