UTVIKLING: Slik skal det bli når den gamle telesentralen er omgjort til leiligheter.

Nærmer seg forvandlingen fra telesentral til boliger i Ullernåsen

Bonum ser for seg salgsstart i løpet av 2024.

Publisert

Prosjektet er tiltenkt rundt 20 nye leiligheter over 2.756 kvadratmeter. Nå er plansaken sendt Plan- og bygningsetaten for forberedelse til politisk behandling.

Estate har tidligere skrevet om Bonums planer for å utvikle den tidligere telesentralen i Silurveien 45 som ligger ca. 300 meter fra Radiumhospitalet. Den vil de transformere til boliger i tillegg til et påbygg med to, tre etasjer ifølge en pressemelding.

Bonum med samarbeidspartnere kjøpte denne eiendommen av Telenor Real Estate i 2020.

Før saken oversendes og behandles i rådhuset skal PBE gjøre sine endelige vurderinger, og prosjektleder Bjørn Wikan i Bonum er relativt fornøyd med utviklingen.

Krevende prosess

– Vi har som følge av innspillene til offentlig ettersyn gjort ytterligere tilpasninger, og bevarer nå eksisterende bygningskropp i sin helhet. Prosjektet er bearbeidet og i all hovedsak tilpasset føringene fra PBE. Dialogen har vært konstruktiv, men prosessen frem til nå har tidvis vært litt krevende med lang ventetid på oppstartsmøte og totalt fire saksbehandlere på 2,5 år. Ombruk av eksisterende bygninger er ikke nødvendigvis rett frem hverken for oss eller planmyndighetene, men våre arkitekter i Rebuilding har spisskompetanse på dette, sier han.

Prosjektet ligger rett ved Ullernåsen T-banestasjon. I fjor tegnet Rebuilding arkitekter om prosjektet og kuttet blant annet av to etasjer.

Bonums administrerende direktør Anders Bakken Eriksen er også fornøyd.

– Vi har stor tro på prosjektet og mener det vil være et godt bidrag til markedet med nye og bærekraftig utviklede boliger. Transformasjonsprosjekter som dette er nødvendige for å skape gode og varierte bomiljøer og samtidig ivareta vårt ansvar for å redusere konsekvensene eiendomsbransjen har for miljøet. Det sies at 80 prosent av fremtidens bygninger er bygget, og i telesentralen sikrer vi bevaring kombinert med spennende løsninger, påpeker han.

Plansaken viser også at prosjektet blant annet får innvendige takhøyder på opptil 3,4 meter, store fellesarealer og sykkelverksted.

– Transformasjon av eksisterende bygning gir en del mørke arealer vi ikke får brukt til bolig uansett, noe som har gitt oss rom til å fokusere på sosial bærekraft og kvaliteter vi tror blir attraktive for fremtidige beboere,, sier Wikan.

Bonum antar at planvedtak kan forventes rundt årsskiftet og ser for seg salgsstart i 2024.

Powered by Labrador CMS