LEILIGHETER: Slik ser utviklerne for seg den nye blokka.
LEILIGHETER: Slik ser utviklerne for seg den nye blokka.

Kuttet to etasjer i Ullernåsen

Under forutsetning av tilfredsstillende bokvaliteter og en god helhetlig løsning, er PBE positive til transformasjon av den gamle telesentralen.

Publisert Sist oppdatert

Bonum planlegger ca. 20 leiligheter i et prosjekt ved Ullernåsen T-banestasjon på Oslos vestkant. I oppstartsmøtet i juni 2021 ga Plan- og bygningsetaten tilslutning til oppstart av planarbeidet for blokka i Silurveien 45, men ønsket ulike forhold knyttet til bokvalitet og friområdet utredet nærmere.

Bonum med samarbeidspartnere kjøpte den gamle telesentralen av Telenor Real Estate i 2020. Året før indikerte de en pris på mellom 70 og 90 millioner kroner.

Nå skal planforslaget sendes inn til offentlig ettersyn og prosjektleder Bjørn Wikan i Bonum ser lyst på at prosjektet vil bli vedtatt.

Bærekraftig

- Fortetting rett ved T-banen er bærekraftig i seg selv, men her skal vi gjenbruke bærekonstruksjonen i eksisterende bygg, noe som gjør prosjektet enda mer bærekraftig. Gjennom vinteren har vi også jobbet med arkitektene for å lage et best mulig prosjekt, både for beboere og nabolaget, sier han.

I høringsrunden kom det flere innspill fra naboer og offentlige etater om å redusere høydene og ruste opp snuplassen. Rebuilding arkitekter tegnet dermed om prosjektet og reduserte det med to etasjer i tillegg til å integrere påbygget i det eksisterende bygget.

- Ved å transformere fremfor å rive gir vi oss selv en del utfordringer med uteareal, støy og dagslys som gjør at arkitektene har måttet gå mer inn i detalj enn det som er vanlig. Resultatet er leiligheter med nesten fire meter takhøyde, et stort grønt tak som uteareal, samtidig som vi sparer minst 40 prosent av C02-utslippene, sammenliknet med om vi hadde revet og bygget nytt, påpeker Wikan.

Bonum forventer at saken kommer på offentlig ettersyn til sommeren og at endelig plan blir vedtatt sommeren 2023, noe som betyr salgsstart i 2024.

Powered by Labrador CMS