Bolig:

STERK PSYKOLOGI: - Psykologien i markedet er veldig sterk og vi merket økt respons umiddelbart etter siste rentemøte, sier Frode Røste (midten) i boligutvikleren Beauty Eiendom, her flankert av Hanne Monique Westgaard og Pål Hansen i Beauty-konsernet.
STERK PSYKOLOGI: - Psykologien i markedet er veldig sterk og vi merket økt respons umiddelbart etter siste rentemøte, sier Frode Røste (midten) i boligutvikleren Beauty Eiendom, her flankert av Hanne Monique Westgaard og Pål Hansen i Beauty-konsernet.

Boligaktør: - Markant stemningsskifte etter det ble pause i rentehoppene

Frode Røste i Beauty Eiendom har merket en langt mer positiv holdning hos boligkundene etter at de stadige rentejusteringene er satt på en pause. Men boligkjøperne er blitt langt mer krevende enn før.

Publisert

Eiendomsselskapet Beauty Eiendom har levert knallsterke resultater de siste årene, med et samlet overskudd på nærmere 150 millioner kroner i perioden 2018 til 2022.

- Markedet har utvilsomt vært utfordrende det siste året, hvor både kundene og bankene har vært redde. Der har heller ikke vært lettere når entreprenørene har hatt sine utfordringer, sier Røste.

- Men nå?

- Etter nyttår har markedet vært helt annerledes. Det kan ikke forklares på en annen måte enn at folk har tro på at rentene har stabilisert seg. Psykologien i markedet er veldig sterk. Vi merket økt respons umiddelbart etter siste rentemøte, hvor det ble klart at Norges Bank tar en pause i rentehevingene.

- For vår del ser 2024 veldig bra ut, og vi er positive, sier Røste.

Morselskapet Beauty Eiendom har en rekke datterselskaper under seg, hvor en av disse er Midgard Eiendom. Dette selskapet ble nylig dømt til å betale en snau million kroner til en boligkjøper på Bygdøy.

Her krevde kjøperen opprinnelig drøyt tre millioner kroner i erstatning, men ble tilkjent snaut en million kroner. Boligkjøperen må dekke egne sakskostnader, anslagsvis på flere hundre tusen kroner for to dager i retten.

- Oslo vest mest krevende

- Er det mange overleveringer av nye boliger som ender slik?

- Flertallet av overleveringene går knirkefritt, men kundene har helt klart blitt mer krevende. Det har også tilspisset seg i takt med at de fleste har fått trangere økonomiske vilkår. Da blir man mer opptatt av å sikre seg best mulig.

- Den aktuelle saken var fra Bygdøy - er kundene på vestkanten mer krevende enn på den andre siden av byen?

- Helt klart, svarer Røste kontant.

- Det er ingen tvil om at kundene på Oslo vest er mer krevende. Det betyr ikke at boligkjøperne på østkanten ikke er så nøye på det. Men gitt at boligene som regel er mye dyrere på vestkanten, så er kundene mer kritiske når boligen skal overleveres.

- Når det er sagt, så skal man ordne opp når man gjør feil og de fleste av våre kjøpere er altså godt fornøyde. Men man kan ikke vinne hver eneste krig, slutter Frode Røste i Beauty Eiendom.

Powered by Labrador CMS