Oslo Urban Week

JUBEL: Det var jubel på Røverstaden da Aspelin Ramm ble kåret til tiårets byutvikler.
JUBEL: Det var jubel på Røverstaden da Aspelin Ramm ble kåret til tiårets byutvikler.

Ble kåret til tiårets byutvikler

Aspelin Ramm ble kåret til tiårets byutvikler under byutviklingskonferansen Oslo Urban Week.

Publisert

For ti år siden ble årets byutvikler kåret for første gang under Oslo Urban Arena og arrangementet Fight club. Med øl i glassene og Erling Fossen som vanskelig utspørrer og en vokal avstemning blant deltakerne, hadde kåringen et mindre seriøst preg. Men etter hvert som årene gikk kom kåringen inn i mer «ordnede» former, og da årets Oslo Urban Week skulle oppsummere tiåret med å kåre tiårets byutvikler, hadde man fått på plass en jury med tidligere PBE-sjef Ellen de Vibe, Susannne Joys i arkitektfirmaet AART og Helene Gallis i arkitektfirmaet Fragment. I tillegg til at juryen avga sine stemmer (telte 50 prosent). skulle deltakerne stemme gjennom bruk av mobiltelefonen.

De nominerte var Oslo S Utvikling, som gjennom det seneste tiåret har fullført bydelen Bjørvika, Entra, som har gjennomført utviklingsprosjekter som Tullin og gjort et løft på Tøyen, og Aspelin Ramm, som står bak prosjekter som Via i Vika, Sommerro på Solli Plass, Pressens Hus i Kvadraturen og flere vellykkede boligprosjekter.

Jurymedlemmene skrøt særlig av kvaliteten til prosjektene til Aspelin Ramm. Det var stor enighet om at den arkitektoniske kvaliteten alltid var på topp, selv om det også ble etterlyst at Aspelin Ramm skulle gjøre enda større byutviklingsprosjekter og ikke bare enkeltprosjekter.

Da folkejuryen hadde stemt, sto Aspelin Ramm igjen som vinner av tiårets byutvikler. Eiendomsselskapet fikk dermed enda en pris på samvittigheten, etter at det de seneste årene er blitt priser som Cityprisen (flere ganger) og ulike arkitekturpriser.

Powered by Labrador CMS