Aktuelt:

VOKSER: Datasenterbransjen vokser kraftig i Norge.
VOKSER: Datasenterbransjen vokser kraftig i Norge.

Begynte med et anlegg til 420 mill, så doblet de kapasiteten

Bare ni måneder etter åpningen av datasenteret er det utvidet med nok et bygg.

Publisert

Første utgave av datasenteret DC3-Oslo hadde en prislapp på 420 millioner kroner da det sto ferdig i Enebakk i fjor høst. Nesten umiddelbart etter startet eierne på en utvidelse som nettopp er ferdigstilt - en 1.800 kvadratmeter stor bygning som er skreddersydd for en internasjonal skyleverandør. Utvidelsen dobler den nåværende kapasiteten ifølge en pressemelding.

Hva dette trinnet kostet å bygge blir ikke offentliggjort, men Estate Nyheter har fått bekreftet at disse to byggetrinnene er koblet sammen til en bygning.

Administrerende direktør Tor Kristian Gyland i Green Mountain, forklarer at den massive interessen for anlegget i Enebakk vil resultere i flere utvidelser i nær fremtid, og trekker særlig frem Norges overflod av fornybar kraft til lave priser og gunstige rammebetingelser.

Dato for tredje byggetrinn er imidlertid ikke satt ennå, men Green Mountain har opsjon på kjøp av mer tomt.

Utvidelser

- Vi har sikret kraft og tomt for å utvide DC3-Oslo i flere år fremover. Stedet ligger perfekt til når det gjelder strømforsyning, infrastruktur og tilkobling, bare to mil fra Oslo sentrum, påpeker han.

Dette er Green Mountains tredje datasenter i tillegg til anleggene utenfor Stavanger og på Rjukan. Selskapet som inntil nylig hadde Smedvig Eiendom i førersetet ble i juli solgt til Israelske Azrieli group for 7,6 milliarder kroner - og de har ingen planer om å bremse.

Gyland forventer utvidelser av alle eksisterende anlegg i tillegg til nybygging.

- Vi må utvide i andre regioner og har allerede sikret oss to tomter på Vestlandet, sier han om planene på Kalberg sør for Stavanger og i Haugaland næringspark sør for Haugesund.

- Datasentre er ryggraden i det moderne digitale samfunnet og etterspørselen vil derfor øke. En fersk Altman Solon-rapport viser at Norden vil ta en stor andel av den forventede veksten i Europa, så jeg er veldig optimistisk om fremtiden, sier han.

Powered by Labrador CMS