NED: Ifølge Per Jæger bygges det ikke så mange boliger mer.
NED: Ifølge Per Jæger bygges det ikke så mange boliger mer.

Bare 2013 er dårligere enn i år

Det bygges og selges færre boliger enn før.

Publisert Sist oppdatert

– Salget holder seg stabilt, mens igangsettingen fortsatt er svak sammenlignet med tidligere år, sier administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Forening i en pressemelding.

Fra nyttår til november ble det solgt fem prosent færre boliger enn i samme tidsrom i fjor. Nybyggingen var ned 12 prosent. De siste ti årene har bare 2013 svakere igangsettingstall for denne perioden.

LES OGSÅ: Satser stort i hjembygda

Det er særlig leiligheter som får merke byggenedgangen, der er igangsettingen hittil i år ned 17 prosent, mens småhus og eneboliger ligger henholdsvis seks og åtte prosent under.

– Salget av eneboliger for perioden er ned 15 prosent sammenlignet med 2018. Salget av småhus og leiligheter i tilsvarende periode ligger henholdsvis sju prosent under og en prosent over, sier Jæger.

LES OGSÅ: Skal selge boliger for 650 mill

Salget og igangsetting av fritidsboliger holder seg stabilt, men også der er det nedgang. Hittil i år er salget ned seks prosent, mens igangsettingen så langt i år ligger to prosent under fjoråret.

– Boliglånsforskriften ble ikke endret, men jeg er skuffet over at det ikke ble gjort mer for førstegangskjøpere, påpeker Per Jæger.

Powered by Labrador CMS