UBEBOELIG: Oslo gate 7 (bygget til venstre) er i dag ubeboelig. Bane NOR Eiendom vil investere stort i det eksisterende bygget, samt bygge et nytt bygg på den åpne plassen ved siden av.

Vil bygge 27 nye boliger i Gamlebyen

Bane NOR Eiendom foreslår å bygge 27 nye leiligheter i Oslo gate 7 i Gamlebyen.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er svært fornøyde med å nå kunne levere inn dette planforslaget. Oslo Gate 7 er en flott eiendom som dessverre har stått ubenyttet lenge, så vi ser nå frem til å bidra med både økt tilbud av leiligheter og bokvalitet i Gamlebyen, sier prosjektdirektør i Bane NOR Eiendom, Kristin Haug Lund.

Eiendommen ligger rett ved Ladegården og Middelalderparken i Gamlebyen. Bane NOR Eiendom har nå levert planforslag for prosjektet til Plan- og bygningsetaten. Bane NOR Eiendom ønsker å rehabilitere bygården som står der i dag og å bygge et nytt leilighetsbygg ved siden av. Planforslaget åpner opp for totalt 27 leiligheter hvor 9 er i dagens bygg og 18 i det nye bygget. Nybygget er utformet som et kvadratisk atriumsbygg og er tegnet frem av Reiulf Ramstad Arkitekter.

– Den nye bygningen vil få en materialpalett som spiller på den historiske konteksten, men samtidig har en moderne utrykk og materialkvalitet som viser arkitekturen i vår tid. Prosjektets utviklingspotensial ligger forankret i en strategi med et allsidig og kvalitativt botilbud. Dette for å utvikle et attraktivt boligmiljø og for å gi de fremtidige beboerne en merverdi i forhold til det å bo i gamlebyen. Arkitekturen er robust samtidig som den er tilpasset stedets karakter, sier arkitekt Christian Fuglset.

I forkant av forslaget har NIKU og Riksantikvaren utført grundige undersøkelser av kulturminner i bakken. Tomten ligger innenfor grensene til det fredete kulturminnet «Middelalderbyen Oslo» og Bane NOR Eiendom har hatt god dialog med riksantikvaren. Den eksisterende bygården, som trolig er fra 1847, er på byantikvarens gule liste, men er i dårlig stand. Det er hussopp i bjelkelagene, og det kreves omfattende refundamentering da bygges siger nedover i retning mot jernbanen. Bygget er i dag ubeboelig grunnet helserisiko fra omfattende hussopp og dårlig konstruktive forhold.

Powered by Labrador CMS