Aktuelt:

OPP MOT 600 BOLIGER: Gilhusbukta på Lierstranda. Ill: Eidos Eiendomsutvikling
OPP MOT 600 BOLIGER: Gilhusbukta på Lierstranda. Ill: Eidos Eiendomsutvikling

Bakke inngår samarbeid med SPG om utvikling av Fjordbyen

På tomten er det planlagt ca. 500-600 boliger og ca. 5.000 kvadratmeter næring.

Publisert

Bakke Leiligheter AS inngikk i 2021 avtale om kjøp av en større utviklingstomt i Gilhusbukta. Nå har boligutvikleren fått med seg Scandinavian Property Group (SPG) på laget.

Tomten er en del av Fjordbyen på Lierstranda. Fjordbyen er et av Norges største byutviklingsprosjekter, som på sikt får rundt 16 000 nye innbyggere og 16 000 arbeidsplasser. Her planlegges et urbant og bærekraftig by- og boligområde som knytter sammen land og sjø. Bellona har beskrevet endringen som et av Norges største miljøoppryddingsprosjekter.

- Bakke har tidligere samarbeidet med SPG i flere større utviklingsprosjekter og vi er glade for å kunne videreføre dette samarbeidet i Gilhusbukta. Når vi nå skal utvikle en attraktiv boligdestinasjon, med et levende nabolag og leiligheter med god bokvalitet, er det gledelig å få med en solid og kompetent partner i Bakke Bolig Fjordbyen AS, sier akkvisisjonssjef i Bakke Leiligheter, Thomas Wisbech

Eiendommen i Gilhusbukta er en del av en større områderegulering. På tomten er det planlagt ca. 500-600 boliger og ca. 5.000 kvadratmeter næring.

- SPG er svært fornøyde med å ha inngått dette strategiske samarbeidet med Bakke om utviklingen av Fjordbyen. Vi har stor tro på regionen, og arbeider med flere store utviklingsprosjekter i nabokommunen Drammen. Vi har sammen med Bakkegruppen ferdigstilt ca. 550 boliger de siste 18 månedene, og ser frem til et videre godt samarbeid, sier Knut Holte, Managing Partner i SPG.

Bakke Leiligheter er en del av Bakkegruppen AS. Bakkegruppen ble etablert i 2002 og er i dag et selskap med over 150 ansatte. I 2021 omsatte selskapet boliger for 1,4 milliarder kroner og overleverte over 300 boliger. Bakkegruppen besitter en tomtebank med fremtidige prosjekter for over 30 milliarder kroner og har en verdijustert egenkapital på ca. 2,2 milliarder kroner. Bakke Leiligheter utgjør konsernets satsing på større leilighets- og byutviklingsprosjekter.

Scandinavian Property Group ble etablert i 2004, og er et eiendomsselskap med fokus på det skandinaviske eiendomsmarkedet. Organisasjonen består av 22 ansatte med kontor i både Oslo og Stockholm. Selskapet arbeider innenfor tre industrielle vertikaler i eiendomsmarkedet, helse/omsorgsbygg, boligutvikling og prosjektutvikling innenfor kontor og logistikk. SPG har i dag ca. 6 700 boliger under utvikling, samt en portefølje av næringsbygg på ca. 100.000 BTA.

Powered by Labrador CMS