Aktuelt:

TAR EIERSKAP: - Ved å kjøpe ut Varner fra AVA Eiendom AS avslutter vi et fantastisk kapittel, sier CEO Arne Vannebo i AVA.

Varner selger seg helt ut av Ava Eiendom

Varner har nå solgt seg ut av AVA Eiendom AS og AVA EiendomsPartner AS. Det er de ansatte, med gründer Arne Vannebo i spissen, sammen med øvrige aksjonærer i AVA som nå kjøper ut Varner.

Publisert Sist oppdatert

Varner og Arne Vannebo har samarbeidet om eiendomsinvesteringer siden 2001. De var begge store eiere i kjøpesenterselskapet Salto Eiendom AS som ble solgt i 2015. AVA Eiendom AS ble etablert under finanskrisen i 2009 som et 50/50-selskap mellom partene. Nå avsluttes dette samarbeidet ved at Varner selger seg helt ut.

AVA Eiendom AS er et industrielt eiendomsselskap med operativ administrasjon og forvaltning. Selskapet har hatt en sterk utvikling og eier i dag 30 eiendommer. Ved inngangen til 2021 eier og forvalter AVA eiendommer for ca. fem milliarder kroner med en solid balanse.

Morselskapet, AVA EiendomsPartner AS, ble etablert i 2006. Strategien er og har vært å bygge opp et eiendomsselskap med fokus på eiendommer med god beliggenhet ved sentrale knutepunkt. Strategien til selskapet har handlet mer om å ta spennende posisjoner, i forhold til kjøp av enkeltbygg, opplyses det.

- Ved å kjøpe ut Varner fra AVA Eiendom AS avslutter vi et fantastisk kapittel. Det har vært verdiskapende å samarbeide så tett med Varner gjennom disse årene. Samtidig åpnes nye dører, og vi i AVA gleder oss nå til å få et enda sterkere eierskap og til å fortsette utviklingen av selskapet, sier CEO Arne Vannebo i AVA.

Varner-konsernet er en langsiktig investor, og har blant annet vært største eier i AVA-konsernet i over 10 år, og en av de største eierne også i det børsnoterte Bouvet i over ni år.

Powered by Labrador CMS