Aktuelt:

NYTT: Etter fem års rehabilitering er Sommero nå åpnet.

Nå åpner Aspelin Ramm og Stordalens hotell

Etter fem års arbeid kan gjestene nå ta i bruk hotellet på Solli Plass.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en investering jeg har gjort med hjertet. Jeg husker jeg så bort på denne bygningen da Nordic Choice Hotels hadde hovedkontor på Solli plass, og jeg tenkte med én gang at med dette bygget må vi skape ny Oslo-historie, sier Petter A. Stordalen i en pressemelding.

Sommerrogata 1 fra 1931 var opprinnelig hovedkontoret for Oslo Lysverker. Bygget huset også Vestkantbadet og er ikonisk med sin blanding av nyklassisisme, funksjonalisme og art deco-detaljer.

Sommerro ble kjøpt av Aspelin Ramm og Strawberry Brothers i 2017. Etter omfattende renovering og utbygging i samarbeid med Byantikvaren i Oslo, åpner Sommerro 1. september.

Byutvikling

– Sommerro er Norges mest ambisiøse hotell- og byutviklingsprosjekt. Solli plass og Frogner-gatene har virkelig våknet til liv de siste årene, og i denne arkitekturperlen vil vi skape enda mer kraft i videreutviklingen av bydelen som destinasjon, sier administrerende direktør Gunnar Bøyum i Aspelin Ramm.

Sommerro huser seks restauranter, to barer, 231 hotellrom, møte- og selskapslokaler og Lysverker Scene. Bygget rommer også en stor velværeavdeling med behandlingsrom, medlemsgym - samt det fredede Vestkantbadet som først er ferdig renovert 1. november.

– Det har vært fem krevende år med bygging midt under en pandemi. Målet har vært å skape et hus du ikke ønsker å forlate og alltid lengter tilbake til, sier hotelldirektør Jarle Moen.

Allerede før dørene har åpnet, har Sommerro nådd årets salgsmål på 100 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS