Aktuelt:

OMFATTENDE PROSJEKT: Sommerro-prosjektet på Solli Plass.

Krevende prestisjeprosjekt

Det meste av Vestkantbadets gamle lokaler i kjelleren på Sommerro skal bevares og restaureres. – Det er ikke uten utfordringer, sier Sverre Bringsrud Fekjær i Insenti.

Publisert Sist oppdatert

Han er prosjektleder i Insenti, som er byggherreombud på prosjektet innen fagene bygg, elektro, VVS og innkjøp. Sommerro blir et nytt kvartal på Solli Plass, som skal ha hotell, bad, leiligheter, serveringssteder og kulturscene.

– Sammen med Aspelin Ramm har vi nok å holde styr på, sier Bringsrud Fekjær om det prestisjetunge prosjektet.

«Stordalen sprenger budsjettet på Sommerro», var budskapet i en DN-artikkel tidligere i høst om de gamle lokalene til Oslo Lysverker og Vestkantbadet. Badet skal bevares, restaureres, drives videre av hotellet og gjenåpnes for publikum. I Vestkantbadets gamle lokaler i kjelleren står omkledningsavlukker, garderober, kuldekulp og basseng i sin opprinnelige form.

Mye av det gamle skal bevares og restaureres.

– Det meste av det vi ser her skal bevares og restaureres. Og det er ikke uten utfordringer, spesielt med tanke på bygningsmessige vernekrav og tilpasning av teknikk, forteller Fekjær.

Når man beveger seg opp i høyden i prosjektet, blir det mer nybygg enn restaurering.

– I all hovedsak er alt over 3. etasje, samt bygg i bakgården nybygg. Unntaket er det smale bygget ut mot Solli plass, hvor Oslo Lysverker holdt til. Her kommer det hotellrom fra 2. til 6. etasje i unik art deco-stil med ny takterrasse og sirkulær restaurant på taket. Nord i kvartalet forlenges hotellet med tilbygg med hotellrom, boliger og eget utendørs svømmebasseng på taket, sier Fekjær.

Han mener Sommerro er et omfattende prosjekt som krever at man har tunga rett i munnen. Dette gjelder særlig kombinasjonen av gammelt og nytt. Arkitektoniske detaljer og eksisterende interiør skal bevares og fungere sammen med nye, moderne funksjoner. Gammel storhet møter moderne tekniske og bygningsmessige krav. I prosjektets tekniske rom blir det ekstra tydelig.

Her kommer den sirkulære takrestauranten.

– Kravene og behovene fra alle de forskjellige brukerne øker kompleksiteten på tekniske fag. Det er enorme faseskiftetanker og ventilasjonsaggregater-, kjøle- og varmepumper, inkludert spesialaggregater til svømmebasseng og garderobe. Den kombinerte varme- og kjølesentralen oppholder en sone på rundt 165 kvadratmeter. Videre er det over 1400 kvadratmeter med ventilasjonsrom, ny hovedtavle og mangfoldige underfordelinger for et topp moderne elektroanlegg. Det gjenstår mye arbeid, men vi er i rute til overlevering av hele prosjektet sommeren 2022, sier Sverre Bringsrud Fekjær i Insenti.

Aspelin Ramm og Strawberry Brothers eier 50 prosent hver av bygget. Hotellet skal driftes av Nordic Choice Hotels & Resorts

Powered by Labrador CMS