TOK STEGET: Guro Tuv og Marte Dalåker har gått fra Advokat Einar Edin AS, til TD Legal.

Starter eget selskap

Guro Tuv og Marte Dalåker har startet TD Legal, et advokatfirma med fokus på eiendom.

Publisert Sist oppdatert

Guro Tuv og Marte Dalåker har gått fra stillingene som advokater i Advokat Einar Edin AS, til å starte sitt eget selskap, TD Legal.

– Vi har begge jobbet som advokater med fokus på fast eiendom. Vi har jobbet mye opp mot utviklere, med henhold til oppkjøp og gjennomføring av transaksjoner, tilrettelegging og tilpasning av eiendomsprosjekter, og tvister, sier Tuv.

10. januar startet de TD Legal. Grunnen var at de begge hadde kjente på manglende motivasjon i jobben de hadde. Begge hadde jobbet i samme firma i flere år, og tiden var inne for å gjøre noe nytt. Etter mange samtaler om eventuelle muligheter i eksisterende jobb og undersøkelser rundt nye jobber, fant de ut at det de egentlig ville var å skape sin egen arbeidsplass.

LES OGSÅ: Höegh Eiendom ansetter

– Vi ønsker å fokusere på fast eiendom, og yte bistand til eiendomsutviklere i alle faser i et eiendomsprosjekt. Dette innebærer mer fokus på de områdene vi har jobbet med tidligere, og enda tettere oppfølging og kontakt med kundene våre. Vi er opptatt av å etablere gode personlige relasjoner til nøkkelpersoner hos klienten, det mener vi gir de beste rammene for å forstå kundens behov og bistå dem der det behøves, sier Dalåker.

TD Legal har allerede en del klienter som har blitt med dem over, men det er også kommet til nye klienter.

– Vi opplever at vi får endel henvisninger fra klienter og kolleger – det syns vi er veldig hyggelig, sier Tuv.

Kvinner i fokus– Foreløpig er planen litt todelt, først vil vi etablere firmaet med kun oss to, og siden se på muligheter for å bli flere. Vi har ikke hastverk med vokseplanene, det er viktigere for oss å finne de rette personene, enn å vokse for å vokse. Forøvrig skal kvinneandelen i TD Legal aldri bli lavere enn 50 prosent.

– Vi har også noen andre spennende prosjekter på gang, hvor vi sammen med andre flinke damer ønsker å sette fokus på kvinners manglende tilstedeværelse i eiendomsbransjen- og å se på forslag til hvordan vi kan få endret dette, forteller Dalåker.Begge er overrasket over alle de gode tilbakemeldingene, og særlig fra egen bransje.

LES OGSÅ: Ny ledergruppe i Eiendomsspar

– Vi har hatt en veldig fin oppstart. Vi har vært gledelig overrasket over hvor mange positive tilbakemeldinger vi har fått, fra kjente, ukjente, kunder og kolleger. Særlig har vi vært overrasket over at også partnere i store advokatfirmaer har vist oss interesse og gitt råd, selv om de ikke kjente oss fra før, påpeker Tuv, og legger til at det tegner et litt annet bilde av advokatstanden enn det som gjerne framstilles i mediene.

– Så til andre som vurderer å starte opp for seg selv, vil vi oppfordre til å ta sjansen – det er ikke så skummelt å være sin egen sjef som man kanskje tror, og man lærer utrolig mye på veien, avslutter hun.

 

Powered by Labrador CMS