SPÅR BOLIGPRISBOOM I 2020: Baard Schumann, tidligere administrerende direktør i Selvaag Bolig, her under eiendomsdagen i regi av Sem & Johnsen denne uken.
SPÅR BOLIGPRISBOOM I 2020: Baard Schumann, tidligere administrerende direktør i Selvaag Bolig, her under eiendomsdagen i regi av Sem & Johnsen denne uken.

– Selvfølgelig skal boligprisene stige

Derfor mener den tidligere Selvaag-toppen Baard Schumann at boligprisene skal opp.

Publisert

Godt over 200 eiendomsaktører var torsdag til stede under eiendomsdagen til Sem & Johnsen på Grand Hotel. Blant disse var Baard Schumann, som i juni i år måtte gå på dagen som administrerende direktør i Selvaag Bolig. Han ble på oppsigelsestidspunktet kåret til “Eiendomsbransjens mektigste” i Estate Nyheter, noe han han selv karakteriserte som “surrealistisk”, omstendighetene tatt i betraktning.

LES OGSÅ: – Er jeg stemt til topps? Jøss.

Schumann var hyret inn av Sem & Johnsen til å holde foredrag om sitt syn på boligmarkedet.

«NAV Premium»Baard Schumann fikk ett års karantene fra å drive virksomhet innen eiendom. Og etterlønn på ti millioner.

– Så her står jeg og skal prate til dere, uten å ha lov til å jobbe, på «NAV Premium», innledet Schumann, til latter fra salen.

Hvis man skal tro Schumann, så vil boligmarkedet også være et godt sted å være i årene fremover.

– Jeg tror på flat boligprisutvikling i år og neste år, men Stor-Oslo vil oppleve en ekstrem boom i 2020, sa Schumann.

Han trakk frem to årsaker til dette.

– For det første koster penger svært lite. Fortsatt gunstige lånebetingelser vil holde kjøpekraften oppe. For det andre kommer folk til å fortsette å trekke mot Oslo og områdene rundt. I den sammenheng bygges det alt for lite til å dekke etterspørselen, og i 2020 vil det være mangel på boliger.

– Jeg er kort og godt bekymret over fallet i antallet regulerte boliger, sa Schumann.

LES OGSÅ: Moderat boligprisutvikling i hele landet

Schumann blåste av de de som var opptatt av kvartalsvise svingninger i boligprisene.

– Hvis man skal kjøpe bolig, så er det ikke noe poeng å henge seg opp i svingninger på kort sikt. Når jeg investerer, så ser jeg fem til ti år fremover. Når det er sagt, så kjøper jo de fleste for å bo, ikke for å investere.

BER POLITIKERNE SE FREMOVER: Mathis Grimstad, Stor-Oslo Eiendom.
BER POLITIKERNE SE FREMOVER: Mathis Grimstad, Stor-Oslo Eiendom.

Kritisk til Oslo kommuneDen tidligere Selvaag-sjefen benyttet anledningen til å lange ut mot manglende politisk vilje og evne til å legge til rette for nye boliger i Oslo.

– Politikerne må bli flinkere til å regulere boliger. I Oslo legges det ikke godt nok til rette for boligbygging. Her har kommunen mye å lære av kommunene i Akershus. Jeg vil gjerne nevne Ski som et eksempel på en kommune hvor man blir godt mottatt, sa Schumann.

Her fikk han følge av Mathis Grimstad, administrerende direktør i Stor-Oslo Eiendom, som holdt et foredrag om selskapets strategier.

– Vi opplever kommunene i Akershus som som fremoverlente. Her tas utbyggere imot med åpne armer. Det samme kan man ikke si om Oslo kommune. Beslutningstakerne i Oslo må begynne å se fremover, i stedet for bakover, sa Grimstad.

Powered by Labrador CMS